Μενού
xulodarmos
Ξυλοδαρμός αρνητών στράτευσης | @SkyNews
  • Α-
  • Α+

Αρκετοί φαίνεται πως είναι οι νέοι στην Ουκρανία που δεν επιθυμούν να στρατολογηθούν και να πολεμήσουν κατά της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να επιχειρούν να διαφύγουν από τη χώρα. 

Σε βίντεο που δημοσιεύτηκε από το Sky News, φέρονται να απεικονίζονται νέοι που ξυλοκοπούνται άγρια από άνδρες που τους έπιασαν στα σύνορα Ουκρανίας - Ρουμανίας. 

«Δεν είμαι άπιστος. Πολλοί φίλου μου ήδη έφυγαν. Όποιος έχει την ευκαιρία, φεύγει» δήλωσε στο Sky News ένας νεαρός Ουκρανός που αποφάσισε να πάρει τον δρόμο για το εξωτερικό για να αποφύγει τη στράτευση.

Πέρασε τα σύνορα μέσα από τα βουνά, έχοντας καταβάλλει 6.000 δολάρια ως αντίτιμο για να βγει από τη χώρα. «Χρειάζομαι ειρήνη, για μένα κυρίως», λέει.

«Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι έτοιμοι για να πεθάνουν. Και οι νέοι άνθρωποι δεν είναι έτοιμοι να θάψουν τους εαυτούς τους ζωντανούς. Έρχονται αρκετοί σε εμάς για βοήθεια», δήλωσε ένας από τους διακινητές που παραδέχεται ότι δεν ντρέπεται καθόλου για τη δράση του.

Συλλαμβάνουν αρνητές στράτευσης 

Χιλιάδες επιχειρούν να διαφύγουν από την Ουκρανία και κάθε εβδομάδα συλλαμβάνονται άτομα που αρνούνται την στράτευση. Τον Δεκέμβριο, η Ουκρανία χρειαζόταν πάνω από μισό εκατομμύριο νέους στρατιώτες, ένα ζήτημα που ο πρόεδρος της χώρας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είχε χαρακτηρίσει πολύ ευαίσθητο.

Άξιο αναφοράς είναι πως πλέον το όριο ηλικίας για παρουσίαση στον στρατό έχει πάει από τα 27 στα 25. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA