Πάνω από 900 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια εισήλθαν χθες Δευτέρα στη Λωρίδα της Γάζας, αριθμός υψηλότερος από αυτόν που ορίστηκε στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός η οποία εφαρμόζεται από προχθές Κυριακή, σύμφωνα με τους αριθμούς που ανακοινώθηκαν από τον ΟΗΕ.
«Η ανθρωπιστική βοήθεια συνεχίζει να εισέρχεται στη Λωρίδα της Γάζας στο πλαίσιο της προετοιμασμένης αύξησης της βοήθειας στους επιζώντες. Σήμερα, 915 φορτηγά πέρασαν στη Γάζα, σύμφωνα με τις πληροφορίες που λάβαμε από τις ισραηλινές αρχές και τους εγγυητές της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός» (Κατάρ, Αίγυπτος, ΗΠΑ), ανέφερε το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) των Ηνωμένων Εθνών.
Προχθές Κυριακή, πρώτη ημέρα εφαρμογής της συμφωνίας κατάπαυσης του πυρός, ο ΟΗΕ έκανε λόγο για την είσοδο 630 φορτηγών, τα 300 από τα οποία είχαν προορισμό το βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, καθώς οι 2 και πλέον εκατομμύρια κάτοικοι του μικρού παλαιστινιακού θύλακα είναι αντιμέτωποι με καταστροφική ανθρωπιστική κατάσταση.
Ο ΟΗΕ δεν έπαυε να καταγγέλλει εδώ και μήνες τα εμπόδια στην είσοδο και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Λωρίδα της Γάζας, έπειτα από 15 και πλέον μήνες πολέμου ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και στη Χαμάς.
Στην πρώτη φάση της συμφωνίας ανακωχής, διάρκειας 42 ημερών, προβλέπεται να υπάρξει μαζική διανομή βοήθειας στον παραθαλάσσιο θύλακα υπό πολιορκία, να επιτρέπεται η είσοδος 600 φορτηγών την ημέρα.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.