Μενού
brazilia - nekrotafeio
Νεκροταφείο στη Βραζιλία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας άνδρας, που πιστεύεται πως είναι ο «γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 127 ετών την περασμένη Παρασκευή (28/07), όπως σημειώνουν τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Βραζιλία.

Ο Χοσέ Παουλίνο Γκόμες, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πέθανε μία εβδομάδα προτού κλείσει τα «128» του έτη στο σπίτι του στο Corrego del Cafe, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή Πέντρα Μπονίτα, της περιφέρειας του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Μάλιστα, η κατάσταση της υγείας του τα τελευταία τέσσερα χρόνια ήταν αρκετά καλή, καθώς ήταν σε θέση να ιππεύσει άλογα.

Φέρεται να έζησε δύο Παγκόσμιους Πολέμους και τρεις πανδημίες

Σύμφωνα με το πιστοποιητικό γάμου του από το ληξιαρχείο της Pedra Bonita, που χρονολογείται από το 1917, ο Γκόμες γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου του 1895. Άξιο αναφοράς είναι ότι δεν έχει γίνει ακόμη η πλήρης διασταύρωση και εξακρίβωση των στοιχείων του.

Σε περίπτωση που ισχύει κάτι τέτοιο, όμως, ο υπερήλικας γεννήθηκε πριν από το θάνατο της βασίλισσας Βικτωρίας, ενώ «έζησε» τους δύο παγκόσμιους πολέμους, καθώς και τρεις παγκόσμιες πανδημίες, μεταξύ αυτών την ισπανική γρίπη και τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την οικογένειά του, η αιτία θανάτου του Χοσέ ήταν πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων, πιθανότατα λόγω της ηλικίας του. Η κηδεία του τελέστηκε στο κοιμητήριο Corrego dos Fialhos στην Pedra Bonita στις 29 Ιουλίου.

Οι κάτοιχοι του ρεκόρ Γκίνες

Η σημερινή κάτοχος του ρεκόρ, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες, είναι η Ισπανίδα Maria Branyas Morera, η οποία είναι 115 ετών. Οι πληροφορίες σχετικά με την πραγματική ηλικία του Γκόμες είναι αμφίβολες, καθώς η Γαλλίδα Jeanne Calment ήταν ο γηραιότερος άνθρωπος που έζησε, πεθαίνοντας σε ηλικία 122 ετών το 1997. Δεν είναι σαφές αν η ηλικία του θα εξεταστεί και θα επαληθευτεί από τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες.

Η εγγονή του Χοσέ, Eliane Ferreira, δήλωσε στα τοπικά μέσα ενημέρωσης: «Εδώ στην ύπαιθρο, οι άνθρωποι συνήθως καταγράφονται όταν είναι μεγαλύτεροι. Υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις με λανθασμένη τεκμηρίωση. Αλλά τα έγγραφά του έδειχναν ότι ήταν νεότερος από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA