Μενού
Βασίλισσα Καμίλα
Βασίλισσα Καμίλα στην ορκωμοσία του Καρόλου | AP Photos
  • Α-
  • Α+

O Βασιλιάς Κάρολος Γδιαγνώστηκε με καρκίνο και θα αποσύρεται προσωρινά από τα καθήκοντά του. Τι θα συμβεί όμως με την Βασίλισσα Καμίλα σε περίπτωση που ζήσει περισσότερο από τον σύζυγό της.

Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί με τον πατέρα της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄, όταν ο Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄ πέθανε το 1952. 

Τότε η Βασίλισσα Ελισάβετ Β΄ ανέλαβε τον θρόνο και η σύζυγος του Βασιλιά, Βασίλισσα Ελισάβετ Άντζελα Μαργκερίτ Μπόουες-Λυών, πήρε τον ρόλο της «Βασίλισσας Μητέρας». 

Η διαφορά τώρα είναι ότι η Καμίλα δεν είναι η μητέρα των παιδιών του βασιλιά, κάτι που σημαίνει ότι θα έπαιρνε τον τίτλο της «Queen Dowager», δηλαδή η «Χήρα του Βασιλιά», χάνοντας τον τωρινό της τίτλο.

Όλες οι σύζυγοι των νεκρών βασιλιάδων είναι απλώς χήρες βασίλισσες, αλλά όταν είναι οι μητέρες των διάδοχων, τους δίνεται ο τίτλος της μητέρας βασίλισσας. 

Αν ο βασιλιάς Κάρολος πεθάνει, ο μεγαλύτερος γιος του, ο Πρίγκιπας Γουίλιαμ, θα ανέβει τον θρόνο. Ο Πρίγκιπας της Ουαλίας είναι αυτή τη στιγμή πρώτος στη σειρά της βρετανικής διαδοχής, ακολουθούμενος από τον μεγαλύτερο γιό του, πρίγκιπα Τζορτζ. Εάν ο πρίγκιπας Γουίλιαμ γίνει μονάρχης του Ηνωμένου Βασιλείου, τότε η σύζυγός του, Πριγκίπισσα Κέιτ, θα πάρει τον τίτλο της βασίλισσας.

Σύμφωνα με το Yahoo! Life, η τελευταία φορά που χρησιμοποιήθηκε ο τίτλος της χήρας βασίλισσας ήταν όταν η βασίλισσα Αδελαΐδα έζησε περισσότερο από τον σύζυγό της, βασιλιά Γουίλιαμ Δ', το 1837.

Δείτε επίσης:

Εξαφάνιση 15χρονης από τα Μέγαρα - Μπορεί να κινδυνεύει η ζωή της

Μπαμπινιώτης για Πανελλήνιες: «Είναι άδικες - Σε ένα τρίωρο κρίνεται η τύχη του μαθητή»

Έκοψε το μπότοξ και άρχισε να δείχνει νεότερη - Ποιο είναι το μυστικό της

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA