«Θάλασσα» τα έκαναν οι Κινέζοι καπετάνιοι του πολεμικού ναυτικού της χώρας και της ακτοφυλακής, σε καταδίωξη αλιευτικό πλοίου από τις Φιλιππίνες.
Ενώ τα κινεζικά πλοία καταδιώκουν αυτό των Φιλιππινών συγκρούονται μεταξύ τους, με το ένα να παθαίνει ζημιά και να μπαίνει μέσα όλη η πλωριά του.
Το περιστατικό κατέγραψαν σε βίντεο οι Φιλιππινέζοι.
Τα κινεζικά σκάφη εμποδίζουν την πρόσβαση σε παραδοσιακά ψαροτόπια, χρησιμοποιούν κανόνια νερού και πραγματοποιούν επικίνδυνους ελιγμούς, απειλώντας ακόμα και να προκαλέσουν συγκρούσεις.
Η Κίνα διεκδικεί μεγάλη έκταση της Θάλασσας της Νότιας Κίνας ως δική της ΑΟΖ, καθώς πρόκειται για μια περιοχή πλούσια σε αλιεύματα και υδρογονάνθρακες. Αυτή η διεκδίκηση έρχεται σε σύγκρουση με τις κυριαρχικές αξιώσεις των Φιλιππίνων, του Βιετνάμ και άλλων χωρών.
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σάλος με τις απαράδεκτες αντιδράσεις κατά τη διάρκεια αφιέρωσης του Μάλαμα
- Γιώργος Μαζωνάκης: Η αγκαλιά Παπαρίζου, Μουζουράκη, Καπουτζίδη, Nίνo και Μάστορα στην κηδεία
- Λατινοπούλου σε Ρέμο: «Σε συναυλία με συγκρότημα που λέγεται Gypsy Kings δεν πάω»
- 5 υπέροχα πράγματα που θυμόμαστε από τον Τάκη Σπυριδάκη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.