Μενού
band-aid
ΜτΧ
  • Α-
  • Α+

Το 1917 ο Ερλ Ντίξον παντρεύτηκε την Τζόζεφιν Φράνσις Νάιτ. Η οικογενειακή τους ευτυχία σκιαζόταν όμως από τα μικροατυχήματα που πάθαινε συχνά η Τζόζεφιν στην κουζίνα. Συνέχεια κοβόταν από αιχμηρά αντικείμενα.

Ο Ερλ έψαχνε ένα βολικό τρόπο να φροντίζει τα μικροτραύματα της Τζόζεφιν. Ξετύλιξε και άπλωσε ένα κομμάτι χειρουργική ταινία και κόλλησε πάνω της, σε ίσες αποστάσεις, μικρά διπλωμένα κομμάτια γάζα. Κάλυψε όλη την κατασκευή με ύφασμα για κρινολίνο (ένα σκληρό υλικό, από το οποίο έφτιαχναν και κομπινεζόν) και έπειτα ξετύλιξε την ταινία. Το αποτέλεσμα ήταν ένα ετοιμοπόλεμο προκατασκευασμένο σύστημα επιδέσμων. Όποτε κοβόταν η Τζόζεφιν, έκοβε απλώς ένα κομμάτι και έκανε μόνη της την επίδεση.

Ο Ντίξον ήταν αγοραστής βάμβακος για την Johnson & Johnson και οι συνάδελφοι του τον παρότρυναν να ενημερώσει τη διοίκηση για την ιδέα του. Τους ενημέρωσε και μετά από μερικές μικρές βελτιώσεις γεννήθηκε ένα από τα δημοφιλέστερα προϊόντα της εταιρείας. Ο αυτοκόλλητος επίδεσμος Band- Aid, που απέφερε πακτωλό χρημάτων.

Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA