Μενού
Βομβαρδισμένο κτίριο στη Γάζα
Γυναίκα κάθεται σε συντρίμμια σπιτιού στη Γάζα | Hatem Ali / Associated Press
  • Α-
  • Α+

Ανάμεσα στις δύο αντιμαχόμενες πλευρές του Μεσανατολικού, το Ισραήλ και τη Χαμάς, προσπαθεί να «μπει» το Κατάρ, οι διαπραγματευτές του οποίου, σύμφωνα με το Reuters, προσπαθούν να μεσολαβήσουν για την απελευθέρωση των ομήρων κα για τριήμερη κατάπαυση πυρός.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι διαμεσολαβητές του Κατάρ προσπάθησαν σήμερα (15/11) να διαπραγματευτούν μία συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς για την απελευθέρωση των 50 ομήρων, που κρατά η ισλαμιστική οργάνωση, και για προσωρινή κατάπαυση πυρός.

Αξιωματούχος, ο οποίος έχει ενημερωθεί για τις διαβουλεύσεις, σημειώνει πως η –υπό συζήτηση– συμφωνία, η οποία συντονίζεται από τις ΗΠΑ, θα προβλέπει επίσης ότι το Ισραήλ θα απελευθερώσει Παλαιστίνιες γυναίκες και παιδιά από τις ισραηλινές φυλακές και θα αυξήσει την ποσότητα της ανθρωπιστικής βοήθειας που θα «μπαίνει» στη Γάζα.

Το ίδιο δημοσίευμα σημειώνει πως, σε περίπτωση που επιτευχθεί η συμφωνία του Κατάρ, θα είναι η μεγαλύτερη η οποία θα σχετίζεται με την απελευθέρωση ομήρων, από τη στιγμή που η Χαμάς εισέβαλε στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου σκορπώντας τον θάνατο.

Ο αξιωματούχος προσθέτει, επίσης, πως η Χαμάς έχει συμφωνήσει σε γενικές γραμμές με τη συμφωνία, αλλά το Ισραήλ εξακολουθεί να διαπραγματεύεται τις λεπτομέρειες.

Δείτε επίσης:

Η έκπληξη των Γερμανών στον Μητσοτάκη, ο παίκτης ριάλιτι Κασσελάκης και ο «σκασμένος» βουλευτής

Οι «άρχοντες της αθηναϊκής νύχτας» που έφτασαν στην οικονομική κατάρρευση

Παρουσιάστρια δημοσίευσε κατά λάθος γυμνό βίντεο - «Ξέχασα ότι υπήρχαν καθρέφτες»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA