Μενού
Πυροβολισμοί στην Πράγα
Πολίτες αφήνουν λουλούδια στο σημείο του μακελειού στην Πράγα | AP Photos / Petr David Josek
  • Α-
  • Α+

Σάλος στην Πράγα όπου, σύμφωνα με το Radio Prague International, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της Τσεχίας, Marian Jurečka, δεν διέκοψε το χριστουγεννιάτικο πάρτι του του την ώρα που μαινόταν το μακελειό με τους 15 νεκρούς.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων δέχεται, όπως υπογραμμίζουν οι ίδιες πηγές, πιέσεις για να παραιτηθεί καθώς την ώρα που λάμβαναν χώρα οι πυροβολισμοί στην Πράγα και στο πανεπιστήμιο του Καρόλου, αυτός έκανε πάρτι στο ομώνυμο υπουργείο.

Ο ίδιος, απολογούμενος για τις πράξεις του, ζήτησε συγγνώμη γι' αυτό που αποκάλεσε «κακή κρίση» και δήλωσε πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί, εάν του ζητηθεί από τον πρωθυπουργό της Τσεχίας.

Πράγα: Τι είπε ο ίδιος αρχικά

Με τη δημοσίευση της είδησης πως δεν διέκοψε τη χριστουγεννιάτικη μάζωξη, ο υπουργός Εργασίας δήλωσε πως «οι πληροφορίες για τους πυροβολισμούς στην Πράγα δεν είχαν φτάσει στο κόμμα και ο ίδιος έλεγξε μόνο μία φορά το κινητό του και αυτό ήταν στις 17:00 το απόγευμα».

Συνεχίζοντας, πρόσθεσε πως «τότε έλαβε μήνυμα για έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός εκείνο το βράδυ. Ο υπουργός είπε αρχικά ότι το πάρτι είχε τελειώσει στις 21:00, αλλά αργότερα αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι επέστρεψε εκεί, μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, κοντά στις 23:00 και συνάντησε τα υπόλοιπα 30 ή 40 άτομα που εξακολουθούσαν να διασκεδάζουν».

Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε για «ανάρμοστη συμπεριφορά» και ψέματα, υποστηρίζοντας ότι από τις 18:00 το απόγευμα οι πολιτικοί σε όλη την Ευρώπη γνώριζαν τι συνέβαινε στην Πράγα και ήταν εξαιρετικά απίθανο ως αντιπρόεδρος της τσεχικής κυβέρνησης να είχε μείνει στο σκοτάδι ή ότι κανείς από τους 300 καλεσμένους που διασκέδαζαν δεν θα είχε ελέγξει τα κινητά του τηλέφωνα.

«Λυπάμαι βαθύτατα που συνέβη κάτι τέτοιο. Ήταν ένα λάθος και ο Marian Jurečka το παραδέχτηκε. Ζήτησε συγγνώμη και τώρα πρέπει να εξηγήσει τι συνέβη και γιατί συνέβη. Εγώ ο ίδιος είμαι ικανοποιημένος με την εξήγηση που μου έδωσε, αλλά οφείλει να δώσει εξηγήσεις στο κοινό» δήλωσε ο πρωθυπουργός της Τσεχίας, Πετρ Φιάλα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA