Μενού
Σαουδική Αραβία: Διαθέτει φυλακές «επιμόρφωσης» για «ανυπάκουες» γυναίκες
Γυναίκα στη Σαουδική Αραβία | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι «ανυπάκουες» γυναίκες στη Σαουδική Αραβία μπαίνουν για χρόνια σε μυστικοπαθείς «φυλακές» για να αποκατασταθεί η συμπεριφορά τους και να μπορέσουν να επιστρέψουν στο σπίτι τους, πλέον «φυσιολογικές».

Εάν μια γυναίκα ή νεαρό κορίτσι εξοριστεί από την οικογένειά της ή τον σύζυγό της για ανυπακοή, εξωσυζυγικές σεξουαλικές σχέσεις ή απουσία από το σπίτι, τότε τη στέλνουν στα Dar al-Reaya ή «σπίτια φροντίδας», όπως τα αποκαλούν στη Σαουδική Αραβία.

Μπορεί να περάσει εκεί χρόνια κλειδωμένη, καθώς δεν έχει δυνατότητα να φύγει χωρίς την άδεια της οικογένειάς της ή ενός άνδρα κηδεμόνα. Εάν αυτό δεν είναι κόλαση, τότε τι είναι;

Το να μιλήσει κανείς δημόσια ή να μοιραστεί πλάνα από τα Dar al-Reaya είναι σχεδόν ανέφικτο. Αλλά τους τελευταίους έξι μήνες, ο Guardian συγκέντρωσε μαρτυρίες σχετικά με το πώς ζουν οι γυναίκες μέσα σε αυτά τα ιδρύματα, που περιγράφονται ως «κολαστήρια», με εβδομαδιαίο μαστίγωμα, αναγκαστική θρησκευτική διδασκαλία και καμία επίσκεψη ή επαφή με τον έξω κόσμο. Οι συνθήκες εκεί είναι τέτοιες που πολλές γυναίκες έχουν αυτοκτονήσει ή έχουν αποπειραθεί να αυτοκτονήσουν.

Διαβάστε περισσότερα στο jenny.gr

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...