Σαρώνει ο τυφώνας «Dolphin» στην Ιαπωνία και οι αρχές διέταξαν να εκκενώσουν τις νομαρχίες Καγκοσίμα και Οκινάουα, καθώς ο αργοκίνητος τυφώνας Ντόλφιν πλησίασε φέρνοντας σφοδρούς ανέμους, έντονες βροχοπτώσεις και υψηλά κύματα.
Περισσότερες από 500 πτήσεις ακυρώθηκαν, ενώ η Toyota ανέστειλε τις εργασίες σε εννέα εργοστάσια.
Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ο Dolphin βρισκόταν βόρεια του κύριου νησιού της Οκινάουα, συνοδευόμενος από ανέμους που έφθαναν τα 144 χιλιόμετρα την ώρα, με ριπές έως και 198 χλμ./ώρα. Βίντεο από το αρχιπέλαγος Αμάμι δείχνουν καταρρακτώδη βροχή και θυελλώδεις ανέμους να λυγίζουν δέντρα και να περιορίζουν σημαντικά την ορατότητα.
Παράλληλα, οι αρχές προειδοποιούν ότι οι ισχυροί άνεμοι ενδέχεται να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές ή ακόμη και καταρρεύσεις κατασκευών, ενώ δεν αποκλείεται ο σχηματισμός γραμμικών ζωνών έντονων καταιγίδων, οι οποίες αυξάνουν τον κίνδυνο πλημμυρών.
- Από τον Μαζωνάκη μέχρι τον Μπονάτσο: Επτά διάσημοι Έλληνες που μας σόκαραν με τον αιφνίδιο θάνατό τους
- «20 λεπτά αναμονή για τουαλέτα και πουθενά καθίσματα»: Το αεροδρόμιο-εφιάλτης που εύχεσαι να μην προσγειωθείς ποτέ
- Γιώργος Μαζωνάκης: Σε λαϊκή αγρύπνια την Κυριακή η σορός του - Η ανακοίνωση της οικογένειας
- Η αμήχανη αλήθεια για τις ερωτικές σκηνές στο «Βασικό Ένστικτο»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.