Μενού
Ιταλική αστυνομία
Ιταλική αστυνομία | EPA/LUCA ZENNARO/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Σε 11 συλλήψεις στη Σικελία προχώρησαν οι Αρχές της Ιταλίας, μετά την αποκάλυψη σκανδάλου με αγοραπωλησία ψήφων και συνεργασία με τη μαφία.

Η έρευνα της εισαγγελίας της Κατάνια, σε συνεργασία με τους καραμπινιέρους, οδήγησε σε σημαντικές αποκαλύψεις. 

Η έρευνα, όπως διέρρευσε, αφορά, μεταξύ των άλλων, «συνεργασία» πολιτικών της τοπικής αυτοδιοίκησης με τη μαφία, με στόχο την παροχή υποστήριξης από μέρους του οργανωμένου εγκλήματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.

Παράλληλα, η παράνομη αυτή δράση φέρεται να προέβλεπε και εξασφάλιση σειράς επιχειρηματιών «φιλικά προσκείμενων» στο όλο ψηφοθηρικό σύστημα.

Τα ηχηρά ονόματα του σκανδάλου

Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται ο δήμαρχος της περιοχής Τρεμεστιέρι Ετνέο και ο αντιπρόεδρος της περιφέρειας της Σικελίας Λούκα Σαμαρτίνο, ο οποίος παύθηκε από τα καθήκοντά του.

Συνελήφθησαν, επίσης, δημοτικοί υπάλληλοι και επιχειρηματίες.

Ο Σαμαρτίνο, κύριο στέλεχος της Λέγκα στη Σικελία, υπεύθυνος για την αγροτική πολιτική του νησιού, κατηγορείται για διαφθορά.

Η πολιτική του σταδιοδρομία είχε ξεκινήσει από το μετριοπαθές κέντρο και είχε συνεχιστεί με το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα και με τη Ζωντανή Ιταλία, τον μικρό πολιτικό σχηματισμό του πρώην πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA