Μενού
Αρουραίοι
Αρουραίοι | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένα φρικτό θέαμα αντίκρισαν τη Δευτέρα οι κάτοικοι στην περιοχή του Νιούκαστλ της Βρετανίας, καθώς κεντρικό πάρκο της περιοχής «πλημμύρισε» από τεράστιους αρουραίους. Η κατάσταση σχολιάστηκε στα social media και κινητοποίησε τοπικούς φορείς.

Οι τοπικοί φορείς καλούνται τώρα να αντιμετωπίσουν τις ορδές από αυτά τα «ατρόμητα» τρωκτικά, που φαίνεται να μην πτοούνται πια ούτε από το φως της μέρας ούτε την ανθρώπινη παρουσία στο κεντρικό πάρκο Γκόσφορθ, σύμφωνα με την Chronicle.

«Δεν φοβούνται τους ανθρώπους»

Ένας πρώην σύμβουλος των Εργατικών, ο Σάιμον Μπερντ, ανάρτησε βίντεο από την «κατάληψη» των αρουραίων.

«Τεράστιοι αρουραίοι κατέλαβαν το πάρκο Γκόσφορθ. Δεν φοβούνται καν τους ανθρώπους. Πολλοί ηλικιωμένοι έχουν τρομοκρατηθεί, πρέπει να πατάνε στις μύτες των ποδιών τους».

Ο τοπικός σύμβουλος για τους Φιλελεύθερους Δημοκρατικούς, Κόλιν Φέργκιουσον, κάλεσε τους αρμόδιους φορείς να «ξυπνήσουν και να διορθώσουν τάχιστα το πρόβλημα». 

«Είχαμε θίξει αυτό το θέμα από τον Αύγουστο, και μας υποσχέθηκαν πως θα ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των τρωκτικών. Αυτή η υπόθεση τρέχει εδώ και χρόνια. Ούτε το Συμβούλιο του Νιούκαστλ ούτε η ΜΚΟ Urban Green είχαν αναλάβει την ευθύνη, και έτσι χαιρόμαστε που βλέπουμε εξελίξεις επιτέλους» πρόσθεσε.

Η Urban Green Newcastle είναι ανεξάρτητη οργάνωση, υπεύθυνη για τη διαχείριση των χώρων πρασίνου της περιοχής. Ως απάντηση στο πρόβλημα, εκπρόσωπος της οργάνωσης δήλωσε: «Έχουμε δρομολογήσει επίσκεψη στο χώρο, για την εκπόνηση ενός σχεδίου αντιμετώπισης της κατάστασης».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA