Μενού
niko semsrott
O Νίκο Σεμσροτ | AP IMAGES
  • Α-
  • Α+

O έμπειρος stand up κωμικός Νίκο Σέμσορτ, εξελέγη ευρωβουλευτής μαζί με τον Μάρτιν Σόνεμπορν το 2019. Και οι δύο τους είχαν βάλει υποψηφιότητα με το σατιρικού χαρακτήρα κόμμα Die PARTEI («Το κόμμα»).

Ο Σέμσροτ αρχικά, φαινόταν πως είχε φιλοδοξίες για την Ευρωβουλή, καθώς προσχώρησε στο σχηματισμό των Πρασίνων, σε αντίθεση με τον Σόνεμπορν που έμεινε ανεξάρτητος.

Σήμερα, ο Νίκο πιστεύει πως η πενταετία του στο Ευρωκοινοβούλιο τον έκανε «χειρότερο άνθρωπο» και πως «για κανένα λόγο» δεν θα γυρνούσε στις Βρυξέλλες. Μάλιστα, πριν δύο μήνες κυκλοφόρησε κι ένα βιβλίο, στο οποίο εντός 340 σελίδων εξηγεί πόσο περιορισμένες είναι οι εξουσίες του Ευρωκοινοβουλίου και πόσο ανοχύρωτο είναι στη διαφθορά. 

«Είμαι 100% σίγουρος πώς έχουν συμβεί ένα σωρό παρόμοια σκάνδαλα με αυτό που ζήσαμε (εννοεί το Qatargate), αλλά όταν δεν ελέγχεις τίποτα, δεν μπορείς να βρεις τίποτα. Και το Ευρωκοινοβούλιο δεν ελέγχει τίποτα», λέει ο Νίκο Σέμσροτ στο Politico σήμερα. 

«Δες τις Βρυξέλλες και πέθανε: Πώς έχασα την πίστη μου σχεδόν σε όλα όσα συμβαίνουν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Σέμσροτ, που ήδη είναι ανάρπαστο στην γερμανική αγορά.

«Δεν είναι τραγικό να λέμε στους ανθρώπους πως στις εκλογές της Ευρώπης μπορούν να αλλάξουν την ιστορία με την ψήφο τους, και μετά στην πράξη, να βλέπουμε ότι οι πραγματικές Ευρωπαϊκές Εκλογές, είναι αυτές που συμβαίνουν στη Γερμανία, στην Ιταλία, στην Γαλλία, οι εθνικές εκλογές αυτών των χωρών, και όλα τ' άλλα δεν έχουν τόσο μεγάλη αξία;», γράφει ο πρώην ευρωβουλευτής. 

Τελικά, τι νόημα έχουν οι ευρωεκλογές;

«Φυσικά και έχουν νόημα! Με κάθε υπεύθυνη ψήφο επιλέγεις να κάνεις τη ζωή πιο δύσκολη σε όλους τους κακούς ανθρώπους αυτής της Ευρωβουλής, τους εμποδίζεις να κάνουν πράξη τα σχέδια τους», υπογραμίζει ο βουλευτής/comedian. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA