Μενού
Κροκόδειλος
Κροκόδειλος | Unsplash
  • Α-
  • Α+

Αυστραλός αγρότης γλίτωσε από επίθεση κροκόδειλου, με τον πιο απρόσμενο τρόπο: τον δάγκωσε. 

Ο Colin Deveraux νοσηλευόταν για έναν μήνα, μετά τη «συνάντηση» που είχε με έναν κροκόδειλο του γλυκού νερού μεγέθους 3,2 μέτρων, στην περιοχή Northern Territory.

Βρισκόταν σε λίμνη, όταν το ερπετό «άρπαξε» το δεξί του πόδι, άρχισε να τον ταρακουνά και να τον τραβά στο νερό. Για να μπορέσει να ξεφύγει, ο αγρότης αποφάσισε να τον δαγκώσει στο μάτι.

«Βρέθηκα σε τόσο άβολη κατάσταση (...) αλλά, κατά λάθος, τα δόντια μου καρφώθηκαν στο βλέφαρό του. Ήταν πολύ παχύ, σαν να κρατάς δέρμα, αλλά τράβηξα το βλέφαρο και με άφησε» περιέγραψε ο ίδιος στο ABC News. 

«Έφυγα κουτσαίνοντας προς το αμάξι μου. Με κυνήγησε για λίγο, αλλά μετά σταμάτησε». Χρησιμοποίησε ό,τι είχε στο όχημα για να μπορέσει να δέσει το πόδι του και ο αδελφός του τον μετέφερε στο νοσοκομείο. «Αν με είχε δαγκώσει κάπου αλλού, θα ήταν διαφορετικά» συμπέρανε, ενώ σημείωσε πως το περιστατικό άλλαξε την κοσμοθεωρία του.

«Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αλλάξω αυτό που κάνω. Περπατούσα πολύ καιρό σε αυτή τη βαλτώδη περιοχή, φτιάχνοντας φράχτες, αλλά μου άνοιξε τα μάτια (σ.σ. η επίθεση)».

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι κροκόδειλοι παρουσιάζουν τεράστιο επιστημονικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον, ενώ αποτελούν και σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο.

Δείτε επίσης:

Οι δισεκατομμυριούχοι της Χαμάς - Παραμυθένιες ζωές και πλούτη στον αθέατο κόσμο της τρομοκρατίας

Πώς έγινε το επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου που δεν ήθελε να κάτσει δίπλα στην Αχτσιόγλου

Ευτράπελο στον «αέρα» της ΕΡΤ: Έμειναν άναυδοι με το «είστε για τον π...»

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA