Μενού
Πύραυλος στην Τουρκία
Πύραυλος στην Τουρκία | AP Photos / Lefteris Pitarakis
  • Α-
  • Α+

Επανήλθε, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ζήτημα του Tayfun στην Τουρκία και πιο συγκεκριμένα στα ΜΜΕ της χώρας, την ώρα που υπογράφηκε χθες, Δευτέρα (5/2) –στο υπουργείο Άμυνας– η συμφωνία για τη μαζική παραγωγή τεσσάρων πυραύλων.

 Το ίδιο βράδυ, όπως αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός, τέθηκε το ζήτημα των Tayfun στα τηλεοπτικά δίκτυα της Τουρκίας, πράγμα αρκετά παράξενο καθώς είχαν «πέσει» οι τόνοι στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη Διακήρυξη των Αθηνών.

«Αυτός είναι ο πρώτος μας βαλλιστικός πύραυλος για τον οποίο συνεχίζουμε να εργαζόμαστε. Όπως θυμάστε και πάλι είχαμε κάνει τότε εκπομπή, είχαμε συζητήσει τον φόβο που είχε προκαλέσει στην Ελλάδα η πρώτη του δοκιμαστική βολή» είπε, μεταξύ άλλων, στο CNN Turk στρατιωτικός αναλυτής.

Στην ίδια εκπομπή, ο αναλυτής στην Τουρκία μιλάει για την εκτόξευση του Tayfun από τη Σινώπη, προσθέτοντας πως «σκεφτείτε η εκτόξευση να γίνει από την Αδριανούπολη. Σκεφτείτε ποια σημεία μπορούμε να πλήξουμε».

Την ίδια ώρα, δημοσιογράφος της ίδιας εκπομπής υπογραμμίζει πως εάν η εκτόξευση του Tayfun γίνει από τη Σμύρνη, μπορεί να πληγεί και η Αθήνα, γεγονός που προβληματίζει ως προς τα συμπεράσματα της Διακήρυξης Αθηνών.

Άξιο αναοφράς είναι ότι ο Tayfun είναι βαλλιστικός πύραλος, βεληνεκούς 40 χιλιομέτρων, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να υπόσχεται μεγαλύτερη εμβέλεια.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA