Μενού
American Airlines
Αεροσκάφη της American Airlines | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την American Airlines –για φυλετική διάκριση– μηνύσουν τρεις Αφροαμερικανοί, στους οποίους ζητήθηκε, σύμφωνα με το Sky News, να εγκαταλείψουν το αεροπλάνο μετά από παράπονα για οσμή.

Όπως έγινε γνωστό, ζητήθηκε στους τρεις άνδρες να αποχωρήσουν για λίγο από το αεροπλάνο της American Airlines, συμβάν που σημειώθηκε τον περασμένο Ιανουάριο.

Σύμφωνα με τη μήνυση, η οποία υποβλήθηκε την Τετάρτη, ζητήθηκε σε ακόμη πέντε μαύρους άνδρες να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος. Οι ενάγοντες δήλωσαν ότι τους είπαν να φύγουν από το αεροπλάνο, που θα απογειωνόταν στο Φοίνιξ, επειδή μια αεροσυνοδός παραπονέθηκε για την οσμή ενός επιβάτη.

American Airlines: Τι ανέφεραν στη μήνυσή τους

Οι άνδρες δήλωσαν ότι στοχοποιήθηκαν αποκλειστικά και μόνο λόγω της φυλής τους, συμπληρώνοντας πως δεν γνώριζαν ο ένας τον άλλον και κάθονταν σε διαφορετικά σημεία του αεροπλάνου όταν έλαβε χώρα το περιστατικό.

Η American Airlines προσφέρθηκε να τους κλείσει θέση σε άλλο αεροπλάνο, αλλά όταν έγινε σαφές ότι δεν υπήρχαν άλλες διαθέσιμες πτήσεις για Νέα Υόρκη εκείνο το βράδυ, τους επέτρεψαν να επιβιβαστούν ξανά, σύμφωνα με τη μήνυση.

Χρειάστηκε περίπου μία ώρα για να επιβιβαστούν ξανά μετά την απομάκρυνσή τους.

«Εάν η American Airlines έλαβε μια καταγγελία για έναν μαύρο άνδρα επιβάτη με δυσάρεστη οσμή, αλλά δεν μπορούσε να επαληθεύσει την καταγγελία, η λύση δεν θα έπρεπε να είναι η απομάκρυνση οκτώ διαφορετικών μαύρων ανδρών από το αεροπλάνο» δήλωσε η Σούζαν Χούχτα, η οποία εκπροσωπεί τους τρεις άνδρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA