Μενού
aeroplano.jpg
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Επιβάτης αεροπλάνου της εταιρείας American Airlines επιχείρησε να ανοίξει την πόρτα εν μέσω της πτήσης, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες αμερικανικά ΜΜΕ.

Το αεροσκάφος, με προορισμό το Σικάγο υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο αεροδρόμιο στο οποίο είχε απογειωθεί, στο Νέο Μεξικό.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε και κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ μεταδόθηκε και από ΜΜΕ από χθες, διακρίνονται άλλοι επιβάτες να προσπαθούν να εμποδίσουν τον άνδρα να ανοίξει μία από τις πόρτες εξόδου.

Το αεροσκάφος, το οποίο απογειώθηκε από την πόλη Αλμπουκέρκη, στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας, πετούσε σε υψόμετρο σχεδόν 8000 μέτρων, προτού αλλάξει πορεία.

«Η πτήση 1219 της American Airlines επέστρεψε χωρίς πρόβλημα στο διεθνές αεροδρόμιο Sunport του Αλμπουκέρκη, στο Νέο Μεξικό, γύρω στις 14.40 τοπική ώρα, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου, αφότου το πλήρωμα ενημέρωσε για μια αναταραχή που προκάλεσε ένας επιβάτης», ανέφερε η Αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA).

«Η FAA πραγματοποιεί έρευνα», συμπληρώνεται, χωρίς να δοθούν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με το περιστατικό.

Αεροπλάνο: Η μαρτυρία

Ένας εκ των επιβατών, ο Μπλέιζ Γουάρντ, αφηγήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC πως ο άνδρας «είχε ήδη κατεβάσει τον μηχανισμό ασφαλείας και είχε βάλει τα δύο χέρια του στον μοχλό».

«Ήταν ένας μεγαλόσωμος τύπος και το είχε ήδη κατεβάσει και δεν ξέρω εάν εσείς μπορείτε να το ακούσετε, όμως υπήρχε μια διαφοροποίηση στην πίεση, σαν ένα σφύριγμα», περιέγραψε στη συνέχεια ο επιβάτης.

Ο αριθμός των απείθαρχων επιβατών έχει εκτοξευθεί τα τελευταία χρόνια στις ΗΠΑ. Χρονιά-ρεκόρ με σχεδόν 6.000 περιστατικά ήταν το 2021, σύμφωνα με τα στοιχεία της FAA.

Να σημειωθεί ότι τα περιστατικά μειώθηκαν σε περίπου 2.000 το 2022 και το 2023.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA