Κατέρρευσε ο Ριγιάντ Μανσούρ, ο Παλαιστίνιος πρέσβης στα Ηνωμένα Έθνη όταν μίλησε για τα «αφόρητα» δεινά που περνούν τα παιδιά στη Λωρίδα της Γάζας, ξεσπώντας σε δάκρυα.
Όπως επισημαίνει το Al Jazeera, o Ριγιάντ Μανσούρ δήλωσε ότι περισσότερα από 1.300 παιδιά στην Παλαιστίνη έχουν σκοτωθεί και περίπου 4.000 έχουν τραυματιστεί από τότε που το Ισραήλ επανέλαβε τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας τον Μάρτιο.
«Πρόκειται για παιδιά. Παιδιά ... παιδιά!» είπε.
«Δεκάδες παιδιά πεθαίνουν από την πείνα. Οι εικόνες των μητέρων που αγκαλιάζουν τα ακίνητα σώματά τους, χαϊδεύουν τα μαλλιά τους, τους μιλούν, τους ζητούν συγγνώμη, είναι αβάσταχτες».
Ο κ. Μανσούρ χτύπησε τη γροθιά του στο τραπέζι και ξέσπασε σε κλάματα, διακόπτοντας την ομιλία του.
Νωρίτερα, ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή δήλωσε ότι οι Παλαιστίνιοι που ζουν στη Γάζα «αξίζουν περισσότερα από την επιβίωση», καθώς ο πόλεμος του Ισραήλ εκεί εισήλθε στην 600ή ημέρα του.
- Καιρός: Νέα πτώση της θερμοκρασίας τις επόμενες 24 ώρες - Πότε θα δούμε και πάλι άνοιξη
- «Τώρα καταλαβαίνω τους Έλληνες»: Η απογοήτευση τουρίστα για τα 30 ευρώ που έδωσε για να δει την Ακρόπολη
- Πού βρίσκεται σήμερα η Σία Λιαροπούλου - Γιατί εξαφανίστηκε από τη μικρή οθόνη
- Παπουτσάκη σε Λιάγκα: «Συγγνώμη, έχεις καταλάβει τι κάνουν οι ηθοποιοί στην Ελλάδα;»
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.