Μενού
ntepartie
Ζεράρ Ντεπαρτιέ | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Μία νέα καταγγελία για σεξουαλική παρενόχληση εις βάρος του Γάλλου ηθοποιού, Ζεράρ Ντεπαρντιέ, έρχεται σήμερα (10/07) στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για τη 15η γυναίκα, που τον κατηγορεί για σεξουαλικά ανάρμοστη συμπεριφορά.

Όπως αναφέρει η Liberation, το περιστατικό σημειώθηκε το 2015, στα γυρίσματα μιας τηλεοπτικής ταινίας, όπου ο ρόλος της Λέα ως τρίτη βοηθός σκηνοθέτη, ήταν να «δαιχειρίζεται» τους ηθοποιούς.

Το χρονικό της καταγγελίας

Ένας από αυτούς ήταν και ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ. Η γυναίκα, της οποίας η μαρτυρία δημοσιεύτηκε από το France Inter σήμερα, ήταν τότε 27 ετών. Σύμφωνα με την ίδια, άκουγε καθημερινά «βαριά και χυδαία σχόλια» από τον ηθοποιό, που έκανε παράλληλα και ανάρμοστες χειρονομίες. Στην αρχή ήταν τα υπονοούμενα, όμως στη συνέχεια αυξήθηκαν, όπως λέει η ίδια, οι «προτάσεις για σύναψη σεξουαλικής σχέσης, ακόμη και επίο πληρωμή».

Μάλιστα, δεν έλειπαν τα περιστατικά που έβαζε «χέρι στους γλουτούς» και την ανάγκαζε να βάλει τα χέρια της στα γεννητικά του όργανα.

Τι είπε για όταν έμειναν μαζί

Η νεαρή γυναίκα, συνεχίζοντας, σημείωσε ότι τα πράγμα έγιναν άκρως χειρότερα, όταν ο προϊστάμενός της τής ζήτησε να μείνει μόνη της σε ένα δωμάτιο με τον ηθοποιό, για να τον κρατήσει μακριά από το πλάνο.

«Κατέβασε το παντελόνι του και μου έδειξε τα όργανά του. Έφυγα από το δωμάτιο όσο πιο γρήγορα μπορούσα, αλλά με έπιασε στο διάδρομο και με κάρφωσε στον τοίχο». Παρά τις στιγμές φρίκης, που βίωσε στα χέρια του ηθοποιού, φέρεται να της έγινε, μάλιστα, επίπληξη, καθώς δεν κατάφερε να τον κρατήσει μακριά από τις κάμερες.

Εκείνη την εποχή, η νεαρή γυναίκα εκμυστηρεύτηκε ελάχιστα απ' όσα βίωσε στα άλλα μέλη της ομάδας και ισχυρίζεται ότι, πολλά από όσα συνέβησαν, συνέβησαν μπροστά στα μάτια των υπόλοιπων μελών της τεχνικής ομάδας. Κατήγγειλε, παράλληλα, ότι κανένας από αυτούς δεν είχε αντιδράσει.

Η Λέα είναι η δέκατη πέμπτη γυναίκα που κατηγορεί τον Ντεπαρντιέ για σεξουαλική επίθεση. Η France inter δημοσιεύει την ιστορία της τρεις μήνες μετά τις αποκαλύψεις της Médiapart.

«Μετά τις μαρτυρίες που άκουσα πρόσφατα, είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να μοιραστώ και εγώ τη δική μου», εξηγεί η ίδια, ενώ προσθέτει: «Για να μην περάσουν και άλλοι βοηθοί το ίδιο πράγμα».

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA