Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός ηθοποιός, Ορέστης Τζιόβας, μίλησε στην εκπομπή Mega Καλημέρα για τον τεράστιο ανταγωνισμό στο θέατρο, τα οικονομικά προβλήματα που έχει αντιμετωπίσει, αλλά και για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Δημήτρη Λιγνάδη με τους οποίους είχε συνεργαστεί στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη: ΣΕΗ: Αποφάσισε τη διά βίου διαγραφή των Φιλιππίδη, Κιμούλη και Χαϊκάλη

«Φυσικά και υπήρχαν περίοδοι που δεν χτυπούσε το τηλέφωνο για δουλειά. Το θεωρούσα δεδομένο ότι θα συμβεί. Υπάρχει τεράστιος ανταγωνισμός, νέοι άνθρωποι βγαίνουν συνέχεια στο χώρο, αλλά και οικονομικός ανταγωνισμός, άνθρωποι που μπορεί να δεχτούν να δουλέψουν με λιγότερα χρήματα. Έχω σκεφτεί αρκετές φορές να τα παρατήσω, αλλά την αγαπάω αρκετά αυτή τη δουλειά και επειδή έχω μια πορεία στο χώρο, θεωρώ ότι θα έρθει πάλι κάτι», δήλωσε ο Ορέστης Τζιόβας.

Πρόσθεσε δε ότι «Όταν μένεις από χρήμα ξαφνικά, ψάχνεις και κάνεις κάτι άλλο. Έχω δουλέψει πολύ στην εστίαση και πριν, αλλά και κατά τη διάρκεια της καριέρας μου. Πριν από τρία χρόνια δούλευα στην κουζίνα ενός μαγαζιού με φαγητό».

Όσον αφορά τη συνεργασία του με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Ορέστης Τζιόβας είπε χαρακτηριστικά ότι δεν έπεσε από τα σύννεφα με τις κατηγορίες που τον βαραίνουν. «Ο Πέτρος Φιλιππίδης ήταν αυταρχικός, άνθρωπος με φωνές, δεν υπήρχε καλό κλίμα. Όσον αφορά για αυτά που κατηγορείται δεν είχα εγώ κάποια άμεση εικόνα, αλλά δεν έπεσα και από τα σύννεφα. Δεν υπήρχε καλή εικόνα για εκείνον».

Χαρακτήρισε αλαζονική τη συμπεριφορά του Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ δεν έκρυψε πως υπάρχουν και άλλοι μεγάλοι ηθοποιοί που έχουν κακοποιητική συμπεριφορά, αλλά δεν έχουν γίνει καταγγελίες σε βάρος τους.

«Στη συνεργασία μου με τον Δημήτρη Λιγνάδη δεν υπήρχε αυτό το κλίμα, όπως με τον Φιλιππίδη, αλλά υπήρχε μία αλαζονεία φοβερή. Στην παράσταση που παίζαμε είχε την καλλιτεχνική διεύθυνση του Εθνικού Θεάτρου, ήθελε να σκηνοθετήσει και να πρωταγωνιστήσει στην παράσταση, πράγμα ακατόρθωτο. Ήταν χειριστική και αλαζονική η συμπεριφορά του», εξήγησε ο Ορέστης Τζιόβας, συμπληρώνοντας πως «Σίγουρα υπάρχουν μεγάλοι ηθοποιοί που έχουν κακοποιητικές συμπεριφορές που δεν έχουν γίνει γνωστές και δεν έχουν καταγγελθεί».