Μενού
  • Α-
  • Α+

Tην ισπανική φορολογική υπηρεσία κατηγορεί η Σακίρα, υποστηρίζοντας πως τη «χρησιμοποίησε» για... παραδειγματικούς σκοπούς. Η διάσημη τραγουδίστρια ερευνάται για φορολογική απάτη, καθώς φέρεται ότι δεν έχει πληρώσει φόρους ύψους άνω των 14,5 εκατ. δολαρίων από το 2011. Όπως υποστηρίζουν όμως, οι δικηγόροι της Κολομβιανής τραγουδίστριας, η φορολογική υπηρεσία ξεκίνησε μια «εκστρατεία» μέσω των ΜΜΕ, με μοναδικό σκοπό να την αναγκάσει να δηλώσει ένοχη, παρά την αθωότητά της, προκειμένου να λειτουργήσει ως... παράδειγμα για τους άλλους φορολογούμενους.

Διαβάστε ακόμη: Ματθίλδη Μαγγίρα: «Εχω μπλέξει σε καυγά για την αδερφή μου, τον έπιασα από τον λαιμό

«Η Εφορία ενήργησε έχοντας απαράδεκτους σκοπούς, καθώς ήθελε να την θέσει ως παράδειγμα για τους υπόλοιπους Ισπανούς φορολογούμενους. Προέβη σε ασυνήθιστες ενέργειες που παραβιάζουν τη ζωή της», αναφέρει η νομική ομάδα της Σακίρα. Προσθέτει μάλιστα, πως το υπουργείο Οικονομικών κατέφυγε σε «μέτρα που παραβιάζουν το δικαίωμά της στην ιδιωτική ζωή, όπως αιτήματα σε ιατρικά κέντρα για λήψη αποκλειστικών πληροφοριών, όπως ραντεβού και αποτελέσματα εξετάσεων», για να αποδείξει ότι η Σακίρα διέμενε στην Ισπανία παραπάνω από 183 ημέρες τον χρόνο μεταξύ του 2012 και 2014 και είναι υποχρεωμένη να πληρώσει φόρους.

Η υπεράσπιση της Κολομβιανής σταρ υποστηρίζει πάντως, πως έχει «αξιόπιστα στοιχεία» που αποδεικνύουν «χωρίς την παραμικρή αμφιβολία» ότι δεν πέρασε στην Ισπανία το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.