Μενού
kevin-spacey
Κέβιν Σπέισι | (AP Photo/Kin Cheung)
  • Α-
  • Α+

Η δίκη του Κέβιν Σπέισι βρίσκεται σε εξέλιξη και μάλιστα, αυτές τις ημέρες έχει ξεκινήσει η απολογία του γνωστού ηθοποιού, ο οποίος, μεταξύ άλλων, κατηγόρησε το ένα από τα φερόμενα ως θύματα ότι λέει ψέματα με στόχο τα «λεφτά, λεφτά και πάλι λεφτά», σύμφωνα με τη Daily Mail.

Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα εάν το να πιάσει κάποιον από τον καβάλο είναι κάτι που «κανονικά θα έκανε σε κάποιον που είχε γνωρίσει για πρώτη φορά», ο ηθοποιός, ο οποίος αρνείται όλες τις κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης, απάντησε όχι. Τόνισε δε πως «αυτή γενικά δεν είναι η πρώτη κίνηση». 

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι το άτομο που ισχυρίζεται κάτι τέτοιο, έχει επινοήσει όλη την ιστορία από την αρχή μέχρι το τέλος. «Δεν δέχομαι ούτε μια λέξη που βγαίνει από το στόμα του», είπε χαρακτηριστικά ο Κέβιν Σπέισι.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον εαυτό του «στοργικό άτομο», ενώ σε ερώτηση εάν η αναγνωρισιμότητά του τον διευκόλυνε στο να βρίσκει ερωτικούς παρτενέρ, απάντησε με σιγουριά ότι εάν ήθελε, θα μπορούσε να κάνει σεξ όλη την ώρα. Ωστόσο, δεν έκανε κάτι τέτοιο. «Δυσκολεύτηκα να εμπιστευτώ τους ανθρώπους εξαιτίας αυτού που ήμουν», σημείωσε. 

«Φαίνεται να μετάνιωσαν αργότερα»

Όταν ρωτήθηκε από την εισαγγελέα εάν υπάρχει πιθανότητα να είχε «αγνοήσει» τα σημάδια από τους τέσσερις καταγγέλλοντες, ο Σπέισι είπε ότι «σίγουρα διάβασε λάθος» τα σημάδια από τον έναν, ενώ συνευρέθηκε ερωτικά με άλλους δύο με τη θέλησή τους. 

Ακόμα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι τα φερόμενα ως θύματα δεν τον ενημέρωσαν εάν έκαναν κάτι παραπάνω από αυτό που αρχικά ήθελαν, αναφέροντας ότι «φαίνεται να μετάνιωσαν για αυτό που έκαναν αργότερα».

Ο Σπέισι δήλωσε ότι «τον ελκύουν οι αρρενωποί άντρες», αλλά όταν ρωτήθηκε για το αν τον έλκουν οι στρέιτ άντρες, απάντησε: «Πώς θα ξέρω αν ήταν στρέιτ ή όχι;

«Μπορώ σίγουρα να σας πω ότι υπήρξαν άντρες στη ζωή μου που δήλωσαν στρέιτ και με τους οποίους τελικά έκανα σεξ. Δεν ξέρω αν κάποιος είναι γκέι ή στρέιτ απλά κοιτάζοντάς τον».

«Σέβομαι όταν οι άνθρωποι μου λένε ότι δεν ενδιαφέρονται»

Ένας καταγγέλλων κατέθεσε στο δικαστήριο ένα περιστατικό στα τέλη της δεκαετίας του 2000 στο οποίο «τα πράγματα ξέφυγαν», ισχυριζόμενος ότι ο Σπέισι τον είχε «ναρκώσει» και όταν ξύπνησε, βρήκε τον κατηγορούμενο να προβαίνει σε σεξουαλική πράξη. 

Από πλευράς του ο Σπέισι δήλωσε ότι «Δεν ξέρω ποιος έκανε την πρώτη κίνηση, αλλά η ατμόσφαιρα ήταν ρομαντική και υπήρχε συναίνεση στο να είμαστε μαζί». 

«Δεν αποκοιμήθηκε και δεν προχώρησα σε σεξουαλική πράξη ενώ αυτός κοιμόταν παρά τα όσα με κατηγόρησε», είπε χαρακτηριστικά. 

«Συνεχίζω να το αρνούμαι και δεν είναι αλήθεια», είπε στη συνέχεια ο Κέβιν Σπέισι, χαρακτηρίζοντας τις κατηγορίες «εντελώς λανθασμένες».

Επιπλέον αρνήθηκε ότι προσπάθησε να εμποδίσει τον καταγγέλλοντα να πει σε οποιονδήποτε όσα φέρεται να συνέβησαν μεταξύ τους.

Απαντώντας στο αν είχε κάνει ή όχι «υβριστικά σχόλια» προς έναν άντρα που γνώρισε σε ένα θέατρο του West End στα μέσα της δεκαετίας του 2000, ο Κέβιν Σπέισι είπε ότι υπήρχαν «βαθιά προσωπικοί» λόγοι για τους οποίους δεν θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο.

Ακόμα δήλωσε στη δικαστική αίθουσα ότι δεν έχει κάποιο μαγικό ραβδί για να κάνει τους άνδρες να πλαγιάσουν μαζί του και ότι εάν θα χρησιμοποιούσε ποτέ τη δύναμη που του δίνει η αναγνωρισιμότητα του, θα το έκανε για να βοηθήσει κάποιον να δημιουργήσει τέχνη.  

«Σέβομαι όταν οι άνθρωποι μου λένε ότι δεν ενδιαφέρονται», είπε στο δικαστήριο ο Κέβιν Σπέισι. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA