Μενού
H Μargot Robbie στο Wolf Of Wall Street
H Μargot Robbie στο Wolf Of Wall Street | YouTube
  • Α-
  • Α+

Στην οθόνη, οι ερωτικές σκηνές έχουν ως στόχο να δώσουν στους θεατές αυτό που θέλουν - καυτή χημεία και αληθοφανές πάθος, όλα σχεδιασμένα για να ανάψουν τα αίματα των θαυμαστών. Ωστόσο, συχνά, πίσω από την κάμερα η ιστορία είναι εντελώς διαφορετική.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Sun, υπάρχουν κάποια πανάρχαια - και ειλικρινά παράξενα - επαγγελματικά μυστικά και κόλπα που χρησιμοποιούν οι ηθοποιοί για να τα καταφέρουν να έρθουν αρκετά κοντά με τους συμπρωταγωνιστές τους.

Τελικά τι συμβαίνει πίσω από τις σεξουαλικές σκηνές που βλέπουμε σε ταινίες και σειρές; Αστέρες του Χόλιγουντ αποκαλύπτουν μερικά από τα μυστικά τους. 

Η εξάσκηση κάνει το τέλειο

Όταν κυκλοφόρησε η σειρά Bridgerton του Netflix, το μόνο για το οποίο μπορούσαν να μιλήσουν οι θεατές ήταν οι σκηνές σεξ - από τις οποίες υπήρχαν πολλές.

Αυτό που σχολιάστηκε αρκετά ήταν η χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών Φοίβη Ντίνεβορ, που υποδυόταν την Daphne Basset, και του Ρεζέ-Ζαν Πέιτζ, που υποδυόταν τον Δούκα του Hastings Simon Bassett, που πραγματικά τράβηξε την προσοχή.

Μιλώντας στο Glamour, η Φοίβη δήλωσε: «Κάναμε τις ερωτικές σκηνές σαν ακροβατικά. Είχαμε μπάλες γιόγκα ανάμεσά μας και διάφορα άλλα πράγματα που ποτέ δεν σε κάνουν να νιώθεις εκτεθειμένη με οποιονδήποτε τρόπο. Νιώθεις πάντα ασφαλής. Έκανα πρόβες με τον Ρεζέ τόσο πολύ που ξέραμε και οι δύο τι κάναμε. Το ένιωθα πολύ πρακτικό».

Μιλώντας στο The Late Show, ο Ρεζέ αποκάλυψε επίσης: «Η Φοίβη και εγώ είχαμε φρικτή αναπνοή από καφέ σε όλη τη διάρκεια! Κάναμε μια συμφωνία από νωρίς. Είναι ένα από τα πράγματα που κάνεις, πλησιάζεις άλλους ηθοποιούς και λες, "Έι, η σκηνή είναι μετά το μεσημεριανό γεύμα. Ποιοι είναι οι κανόνες μας; Απαγορεύονται τα κρεμμύδια; Δεν έχουμε σκόρδο; Πρέπει να πιούμε καφέ". Και τότε και οι δύο είπαμε: "Στην πραγματικότητα, μου αρέσει πολύ ο καφές, οπότε δεν με πειράζει αυτό για σένα". Δόξα τω Θεώ! Έτσι, είχαμε ένα ασφαλές περιβάλλον σε όλη τη διάρκεια».

Makeover στα οπίσθια

Ο ηθοποιός Τζόναθαν Μπέιλι συμμετείχε επίσης σε αρκετές ερωτικές σκηνές υποδυόμενος τον Άντονι Μπρίτζερτον στην ίδια σειρά - και οι θεατές γνώρισαν στην πραγματικότητα πρώτοι τα οπίσθιά του.

«Ποιος δεν θα ήθελε να υποδυθεί έναν χαρακτήρα του οποίου τον πισινό γνωρίζεις πριν από το πρόσωπο;» έχει δηλώσει ο ίδιος αστειευόμενος.  «Κάνοντας οποιαδήποτε ερωτική σκηνή ένιωσα πραγματικά δυνατός και οι γυναίκες ένιωσαν πραγματικά ασφαλείς, κάτι που ως άνδρας είναι σημαντικό, και με τη σειρά σου νιώθεις πραγματικά ασφαλής.

Αλλά υπάρχει μια στιγμή που λένε "μπορούμε να κατεβάσουμε τα παντελόνια" και όταν τα κατέβασα έλεγαν "μπορούμε να καλέσουμε το μακιγιάζ;"».
Σε συνέντευξή του στους Radio Times, ο ηθοποιός είπε ότι οι καιροί έχουν αλλάξει προς το καλύτερο, λέγοντας: «Είναι εκπληκτικό το πώς όλη αυτή η βιομηχανία έχει εξελιχθεί, ακόμη και μέσα σε ένα χρόνο. Υπάρχουν νέα κόλπα στο επάγγελμα - μικρά μαξιλαράκια - και είναι εκπληκτικό τι μπορείς να κάνεις με μια μισοφουσκωμένη μπάλα».

Σύμφωνα με τον δημοφιλή ηθοποιό, «αν υπάρχουν δύο άτομα που κάνουν μια σεξουαλική σκηνή, ο κανόνας είναι ότι πρέπει να τους χωρίζουν τρία εμπόδια και υπάρχουν ορισμένες πράξεις όπου μια μισοφουσκωμένη μπάλα μπορεί να επιτρέψει την κίνηση χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν σωματικά.

Είναι πραγματικά αρκετά ανόητο και έχουμε μερικές ξεκαρδιστικές στιγμές, αλλά το κάνει λιγότερο αμήχανο». Η μπάλα δεν είναι το μόνο χρήσιμο κομμάτι αθλητικού εξοπλισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να βοηθήσει μια σεξουαλική σκηνή.

Για την Κέιτ Γουίνσλετ, μια «μικρή μπάλα γυμναστικής» χρησιμοποιήθηκε για να βοηθήσει μια σκηνή στην ταινία «omance and Cigarettes» του 2005.
Μετά από διάστρεμμα του αστραγάλου της, ο σκηνοθέτης John Turturro δήλωσε ότι η λύση του για να αποφύγει να κάνει τον τραυματισμό χειρότερο ήταν: Βάλε την Κέιτ σε μια μικρή μπάλα, μια μικρή μπάλα γυμναστικής.

Είχα δύο τύπους με σκηνικά για να την κρατούν και συνειδητοποίησα ότι μπορεί να αρχίσουν να γελάνε, οπότε είπα: "Βάλε κάτι στο στόμα σου γιατί δεν θέλω να γελάσεις"».

Οι ενοχές και το κρασί

Αν όλα τα άλλα αποτύχουν, πολλοί διάσημοι έχουν παραδεχτεί ότι κατέφυγαν στο αλκοόλ για να πάρουν θάρρος. Για παράδειγμα, η Τζένιφερ Λόρενς δήλωσε ότι πριν πιάσει δουλειά στην κάμερα της ταινίας Passengers του 2016 με τον συμπρωταγωνιστή της Κρις Πρατ ένιωθε «ένοχη», καθώς εκείνος ήταν παντρεμένος με την Άννα Φάρις εκείνη την εποχή.

«Έλεγα "Ω, θα γίνω λιώμα για τη σκηνή του σεξ γιατί είναι αγχωτική και τρομακτική". Αυτό οδήγησε σε περισσότερο άγχος όταν γύρισα σπίτι γιατί έλεγα: "Τι έκανα; Δεν ξέρω"».

Μιλώντας για την εμπειρία, ο Κρις Πρατ πρόσθεσε: «Έχω ξανακάνει σκηνή προσομοίωσης σεξ, οπότε ήταν λιγότερο περίεργο για μένα, αλλά για την Jen ήταν η πρώτη φορά που έκανε κάτι τέτοιο.

Έτσι ο σκηνοθέτης είπε: "Θέλεις να πιεις ένα ποτήρι κρασί;". Επειδή όπως ακριβώς και στην πραγματική ζωή, αυτό απομακρύνει λίγο την ένταση. Αν είναι αυτό που χρειάζεται για να νιώσεις άνετα, γιατί όχι;».

Μάργκοτ Ρόμπι: «Ήπια τρία σφηνάκια τεκίλα στις 9 το πρωί»

Η πρωταγωνίστρια της Barbie Margot Robbie υιοθέτησε την ίδια στρατηγική πριν γυρίσει σκηνές με τον Leonardo DiCaprio στην ταινία του 2013 The Wolf of Wall Street - αν και επέλεξε κάτι πιο δυνατό.

«Δεν θα πω ψέματα, ήπια μερικά σφηνάκια τεκίλα πριν από εκείνη τη σκηνή επειδή ήμουν νευρική... πολύ, πολύ νευρική. Ήπια τρία σφηνάκια τεκίλα γύρω στις εννέα το πρωί, ακριβώς πριν την κάνω».

Τσάντες στο χρώμα του δέρματος και... στρινγκ με κόλλα

Αν κάποιοι είναι αρμόδιοι να μιλήσουν για ερωτικές σκηνές, αυτοί είναι η Ντακότα Τζόνσον και ο Τζέιμι Ντόρναν, πρωταγωνιστές της σειράς ταινιών «Fifty Shades».

Ο Τζέιμι είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο GQ: «Η αξιοπρέπειά σου είναι άθικτη όσο είναι όλα κρυμμένα σε μια μικρή τσάντα στο χρώμα του δέρματος...Ως άντρας βάζεις όλα τα απαραίτητα σε ένα σακουλάκι και το δένεις σαν ένα σακουλάκι με σταφύλια και το κρύβεις. Είναι αρκετά περίεργο πράγμα να το κάνεις κάθε μέρα».

Μιλώντας στο Marie Claire, η Ντακότα είχε αποκαλύψει: «Είχα αυτά τα στρινγκ που είχαν κόλλα πάνω τους. Δεν είναι κόλλα, αλλά είναι κολλώδη. Είναι κολλώδη μόνο στο πάνω μέρος. Επίσης, έβγαινε επειδή η κόλλα έφευγε, οπότε τότε το κολλούσαν με υπερκόλλα στο σώμα μου για να μην πέσει. Και φορούσα δύο από αυτά».

Καλύμματα θηλών με χαμογελαστά πρόσωπα

Πολλοί αστέρες ωστόσο θεωρούν ότι είναι απαραίτητο το χιούμορ για να γυριστούν αυτές οι σκηνές και έτσι πολλές φορές κάνουν φάρσες στους συμπρωταγωνιστές τους.

Για παράδειγμα, ο Ράιαν Ρέινολντς Ryan Reynolds παραδέχτηκε ότι έμεινε έκπληκτος από μια φάρσα που έκανε η συμπρωταγωνίστριά του Ολίβια Γουάιλντ στην ταινία «The Change-Up». 

Ο ίδιος δήλωσε στο The Tonight Show: «Της βγάζω το μπλουζάκι και το σουτιέν και φοράει αυτά τα καλύμματα θηλών, αλλά έχει ζωγραφίσει αξιολάτρευτα χαμογελαστά προσωπάκια πάνω τους. Σε κάποιο σημείο της σκηνής παίρνει τα χέρια μου και τα βάζει στο στήθος της.

Οι παλάμες είναι λίγο ιδρωμένες... Δεν ξέρω τι συμβαίνει. Παίρνω τα χέρια μου μακριά και τα κοιτάζω και υπάρχουν δύο χαμογελαστές φατσούλες πάνω τους και δεν έχω ιδέα τι να κάνω».

Μιλώντας γενικότερα για τις ερωτικές σκηνές, η Ολίβια είχε δηλώσει στο Fox News: «Οι άνθρωποι φαντάζονται ότι είναι αυτό το πραγματικά λαμπερό και σέξι πράγμα, αλλά πάντα γελάω γιατί στην πραγματικότητα υπάρχουν 50 άτομα στο δωμάτιο. Σταματάς και ξεκινάς.

Υπάρχει κάποιος που φωνάζει, όπως, "Μπορείς να κουνήσεις το χέρι σου, μπορείς απλά να βάλεις τον ώμο σου κάτω, εντάξει, ωραία, περισσότερο, περισσότερο!"».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA