Μενού
poylover-diana
Η πριγκίπισσα Νταϊάνα φορά το εμβληματικό πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο | Instagram @sothebys
  • Α-
  • Α+

Ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ρούχα της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μετά το μαύρο «φόρεμα της εκδίκησης», είναι το κόκκινο πουλόβερ με τα πρόβατα πωλήθηκε έναντι 1,1 εκατ. δολαρίων (885.000 λίρες) στη Νέα Υόρκη, καθιστώντας το το πιο πολύτιμο πουλόβερ που έχει πωληθεί ποτέ σε δημοπρασία και σημειώνοντας ρεκόρ για οποιοδήποτε ρούχο της, σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s.

Το πουλόβερ έχει άσπρα πρόβατα και ένα μαύρο και το φόρεσε τον Ιούνιο του 1981, λίγες ημέρες μετά τον αρραβώνα της με τον πρίγκιπα (τότε) Κάρολο. Υπήρξαν εικασίες σχετικά με το μήνυμα που ήθελε να περάσει η Νταϊάνα όταν φόρεσε το σχέδιο -ένα κοπάδι λευκά με ένα μόνο μαύρο πρόβατο. 

Πριγκίπισα Νταϊάνα: Οι εικασίες για το πουλόβερ με το μαύρο πρόβατο

Ένα πρόσφατο άρθρο της Vogue έλεγε: «Η Νταϊάνα δεν είναι η μόνη που θα μπορούσε να το κάνει αυτό: Σε μια εποχή όπου η Νταϊάνα αποκαλούνταν συχνά στον Τύπο Shy Di (Ντροπαλή Νταϊάνα), έδειξε ότι “μια επανάσταση σιγόβραζε από κάτω”».

poylover-diana
Το εμβληματικό πουλόβερ της Νταϊάνα με το μαύρο πρόβατο | AP Photo/Frank Augstein

 

«Ίσως να ήταν περήφανη που είχε ένα μαύρο πρόβατο, περήφανη που ξεχώριζε από το πλήθος- όλα αυτά όμως είναι εικασίες» ανέφερε σε πρόσφατη συνέντευξή της η Joanna Osborne, μία από τις ιδρύτριες της μάρκας πλεκτών Warm & Wonderful.

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby’s είχε εκτιμήσει ότι το πουλόβερ θα πωλούνταν μεταξύ 50.000 και 80.000 δολαρίων.

Δεδομένης της προσοχής που απολαμβάνει το στυλ της Νταϊάνα τα τελευταία χρόνια, θα περίμενε κανείς να καταρρίψει αυτή την εκτίμηση, αλλά ίσως όχι κατά 14 φορές. Ίσως μάλιστα να βοήθησε το γεγονός ότι το ρούχο έφερε σημάδια φθοράς, σύμφωνα με τον βρετανικό Guardian.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA