Το 1929 η βιομηχανία ξυλείας στην κομητεία Γκρέις Χάρμπορ των Ηνωμένων Πολιτειών (Gray Harbor Lumber), διαφήμιζε γυναικεία μαγιό φτιαγμένα από καπλαμά, δηλαδή πολύ λεπτά φύλλα ξύλου, κυρίως ελάτης.
Για το λόγο αυτό η εταιρεία ξυλείας προσέλαβε μία ομάδα νεαρών και ωραίων μοντέλων για να διαφημίσουν τα καινοτόμα μαγιό. Οι φωτογραφίες των μοντέλων εμφανίστηκαν το 1929 σε διάφορα αμερικάνικα έντυπα.
Όμως, αυτό που τις έκανε διάσημες ήταν μία διαφήμιση στα κινηματογραφικά επίκαιρα στις 3 Σεπτεμβρίου 1929. Τα κορίτσια φορώντας τα μαγιό περπατούν σε μία παραλία και κάνουν μπάνιο στη θάλασσα. Επίσης, μία μοδίστρα δείχνει πόσο εύκολο ήταν να φτιάξει στη ραπτομηχανή τα μαγιό από καπλαμά ελάτης.
Διαβάστε περισσότερα στο www.mixanitouxronou.gr
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.