Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρεμιέρα έκανε το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα το παιχνίδι γνώσεων «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», το οποίο επέστρεψε στις οθόνες μας μέσα από τη συχνότητα του Αντ1 μετά από 16 χρόνια απουσίας. Στο τιμόνι της παρουσίασης ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, ο οποίος θα υποδέχεται καθημερινά στις 20:00 τους παίκτες που διεκδικούν από 500 μέχρι και 100.000 ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Οι νέοι κανόνες του τηλεπαιχνιδιού που επιστρέφει

Το παιχνίδι προβλήθηκε για πρώτη φορά στην ελληνική τηλεόραση το 1999 στο MEGA, με παρουσιαστή τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τον οποίο... θυμήθηκαν οι χρήστες του Twitter.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ασχολίαστο ωστόσο δεν άφησαν και το χρηματικό έπαθλο που δεν έχει σχέση με τον τίτλο του παιχνιδιού, καθώς το ανώτερο ποσό που μπορεί να κερδίσει κάποιος είναι 100.000 ευρώ, ενώ ενώ ξεχώρισαν και τον πιο εκνευριστικό παίκτη, λόγω της φλυαρίας του.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.
The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Οι χρήστες του Twitter δεν άφησαν ασχολίαστο και το γεγονός ότι το παιχνίδι παρουσιάζει ο Γρηγόρης Αρναούτογλου.

The referenced media source is missing and needs to be re-embedded.

Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος: Οι νέοι κανόνες του τηλεπαιχνιδιού

Καθημερινά στις 20:00, οι παίκτες θα διεκδικούν από 500 μέχρι και 100.000 ευρώ, αρκεί να δίνουν σωστές απαντήσεις. 15 ερωτήσεις, 3 βοήθειες, 2 μαξιλαράκια και η αγωνία θα χτυπήσει κόκκινο.

Αρκεί μόνο η γνώση ή θέλει και τύχη; Τι παιχνίδια μπορεί να παίξει η μνήμη; Πώς θα καθορίσουν οι βοήθειες το τελικό αποτέλεσμα; Κάθε ερώτηση έχει 4 πιθανές απαντήσεις, μια εκ των οποίων είναι και η σωστή. Κάθε παίκτης έχει στη διάθεσή του 3 βοήθειες.

50-50: 2 από τις 4 πιθανές απαντήσεις εξαφανίζονται και μένουν οι υπόλοιπες δύο. Μια εξ αυτών είναι και η σωστή και ο παίκτης καλείται να κάνει την τελική του επιλογή.

Βοήθεια κοινού: Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ζητά από το κοινό που κάθεται στην εξέδρα να πάρει τα μπάζερ που έχει μπροστά του και να ψηφίσει την απάντηση που θεωρεί σωστή. Αμέσως μετά, εμφανίζονται σε ποσοστιαίο γράφημα οι ψήφοι του κοινού και για τις 4 πιθανές απαντήσεις, και ο παίκτης ανακοινώνει την τελική του απόφαση.

Τηλέφωνο: Ο παίκτης μπορεί να ζητήσει να μιλήσει τηλεφωνικά με έναν δικό του άνθρωπο, τον οποίο έχει υποδείξει. Για λόγους διασφάλισης του αδιάβλητου της διαδικασίας του παιχνιδιού, το πρόσωπο αυτό θα παρευρίσκεται στο στούντιο, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, χωρίς πρόσβαση σε ηλεκτρονικές συσκευές. Μετά τη συνομιλία, ο παίκτης κάνει την τελική του επιλογή.

Τα 2 μαξιλαράκια: Αν ο παίκτης απαντήσει λανθασμένα σε μια από τις 4 πρώτες ερωτήσεις αποχωρεί από το παιχνίδι χωρίς κέρδη. Αν απαντήσει σωστά και στις 5 πρώτες ερωτήσεις κατοχυρώνει το πρώτο μαξιλαράκι των 500 ευρώ. Αν συνεχίσει και χάσει μια από τις ερωτήσεις 6-9 αποχωρεί με κέρδος 500 ευρώ. Αν απαντήσει σωστά και τη 10η ερώτηση, τότε κατοχυρώνει το δεύτερο μαξιλαράκι των 5.000 ευρώ, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στη συνέχεια του παιχνιδιού.

Ο παίκτης έχει δικαίωμα να σταματήσει οποιαδήποτε στιγμή, αφού πρώτα αναγνωστεί η επόμενη ερώτηση. Αν το αποφασίσει, αποχωρεί με τα χρήματα που κέρδισε στην προηγούμενη ερώτηση. Αν συνεχίσει, αλλά δεν τα καταφέρει και χάσει, φεύγει με το ποσό που κέρδισε στο προηγούμενο μαξιλαράκι.