Μενού
  • Α-
  • Α+

Τον Φοίβο Παπαδάκη υποδέχθηκε το βράδυ της Τετάρτης (18/5) ο Γρηγόρης Αρναούτογλου στην εκπομπή «The 2Night Show». Ο νεαρός δημοσιογράφος, που φέτος βρίσκεται στο πλευρό της Μάριον Μιχελιδάκη, μίλησε για τη σχέση και τον θαυμασμό που έχει για τον πατέρα του, Γιώργο Παπαδάκη, εξήγησε γιατί η δημοσιογραφία ήταν μονόδρομος στη ζωή του και μοιράστηκε τα «εμπόδια» που χρειάστηκε να υπερπηδήσει για να διαγράψει τη δική του επαγγελματική πορεία.

Διαβάστε ακόμη: Το ευρωπαϊκό ρεκόρ του Γιώργου Παπαδάκη και η ανιψιά του Καπουτζίδη στις Σέρρες

«Όταν είσαι παιδί ενός αναγνωρίσιμου προσώπου καταλαβαίνεις ότι υπάρχει μια διαφορετική αντιμετώπιση, πρώτα από όλα από τα παιδιά. Σημασία έχει το πώς σε μαθαίνουν στο σπίτι. Οι γονείς μου ποτέ δε με άφησαν να νιώσω ότι είμαι κάτι παραπάνω από τα άλλα παιδιά. Είναι ένα βαρύ όνομα αυτό του πατέρα μου οπότε ναι, ένιωθα το βάρος ότι δε πρέπει να “αμαυρώσω” το όνομά του» ανέφερε στην αρχή της συνέντευξής του ο Φοίβος Παπαδάκης για το «βάρος» που ένιωθε στην παιδική του ηλικία ως γιος του Γιώργου Παπαδάκη.

Σε άλλο σημείο, μιλώντας για τον πατέρα του Γιώργο Παπαδάκη, ο νεαρός δημοσιογράφος που φέτος βρίσκεται στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον» κάνοντας τα παρθενικά του βήματα στην τηλεόραση, είπε, «Δεν άφησε ποτέ να τον αλλάξει σαν άνθρωπο η επιτυχία του. Είναι ένας πολύ λαϊκός άνθρωπος. Δε χρησιμοποίησε ποτέ το όνομά του για να επωφεληθεί σε κάτι… Για μένα ως δημοσιογράφος είναι το πρότυπό μου και ο μεγαλύτερός μου δάσκαλος».

Οσο για το πότε βρέθηκε, για πρώτη φορά, «αντιμέτωπος» με το επώνυμό του, είπε: «Θα απαντήσω με ένα παράδειγμα. Εγώ πήγα γυμνάσιο και λύκειο στη γερμανική σχολή Αθηνών. Είναι πολύ δύσκολο σχολείο, που για να μπεις στην έκτη δημοτικού, δίναμε πέντε τεστ. Απαιτούσαν πολύ διάβασμα και μελέτη. Εγώ εκείνη την περίοδο σαν παιδάκι διάβασα πάρα πολύ και πέρασα. Τις πρώτες ημέρες στο σχολείο, που ήμουν πάρα πολύ χαρούμενος κι αγχωμένος σε ένα νέο περιβάλλον, υπήρχαν κάποια λίγα παιδιά που μου έλεγαν ευθέως ότι ο πατέρας σου πλήρωσε για να μπεις στο σχολείο. Αυτό με ενόχλησε πάρα πολύ αλλά μου έγινε αμέσως μάθημα να ξέρω τι να παίρνω σοβαρά και τι όχι. Δηλαδή κάποια πράγματα πρέπει να μπαίνουν από το ένα αυτί κι από το άλλο να βγαίνουν» σημείωσε ο Φοίβος Παπαδάκης.

Φοίβος Παπαδάκης: «Ημουν δημοσιογράφος πριν το καταλάβω»

Για την απόφασή του να ακολουθήσει τον δρόμο της δημοσιογραφίας, ο Φοίβος Παπαδάκης είπε: «Μεγάλωσα σε ένα σπίτι με δέκα τηλεοράσεις γιατί η δουλειά του πατέρα μου αυτή είναι. Εφημερίδες, περιοδικά, τον άκουγα να μιλάει στο τηλέφωνο, να οργανώνει την εκπομπή. Οι παρέες του ήταν από τον χώρο αυτό. Ημουν δημοσιογράφος πριν το καταλάβω. Ερχόμουν κάποιες φορές ως παιδί μαζί του στο πλατό. Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά που ήρθα στο πλατό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Το κομμάτι της δημοσιογραφίας μπήκε μέσα μου από πολύ μικρή ηλικία. Δε με ενδιέφερε ποτέ η τηλεόραση. Εμένα η δημοσιογραφία με ενδιέφερε πάντα…Η τηλεόραση είναι πολύ κουραστική αλλά αυτό το τρέξιμο που έχει μου αρέσει».

Για τα σχόλια που διαβάζει μετά την έκθεσή του στον τηλεοπτικό φακό, ανέφερε: «Εχω διαβάσει αρνητικά σχόλια. Στο ιντερνετ, ξέρουμε ότι καθένας μπαίνει ανώνυμα και θα γράψει ότι θέλει και μάλιστα με πολύ χύμα τρόπο. Η κριτική είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει καλύτερο. Κάποια ακραία σχόλια τα αφήνω στην άκρη, δε λέω ότι δεν με επηρεάζει αλλά ήξερα τον χώρο που μπήκα οπότε έχω πει ότι αυτά τα σχόλια θα τα αφήνω στην άκρη».

Οσο για το αν θα μπορούσε να συνεργαστεί με τον πατέρα του, ο Φοίβος Παπαδάκης απάντησε: «Θεωρώ πάρα πολύ δύσκολο η σχέση μου με τον πατέρα μου να γίνει σχέση συνεργασίας. Η σχέση μας είναι πατέρας-γιου, μπορούμε να μιλήσουμε σαν συνάδελφοι για πέντε λεπτά, να με συμβουλέψει αλλά μέχρι εκεί» απάντησε στο ενδεχόμενο να τον δούμε κάποια στιγμή να συνεργάζεται με τον πατέρα του στο «Καλημέρα Ελλάδα».

Τέλος, εξήγησε γιατί θεωρεί ότι η μητέρα του είναι ο «αφανής ήρωας» της οικογένειας και δηλώνει πως η δημιουργία της δικής του οικογένειας είναι στα πλάνα του. «Η μητέρα μου είναι ο αφανής ήρωας της οικογένειας, έχει δουλέψει πολύ σκληρά, πολλά χρόνια. Νιώθω πολύ τυχερός για τους γονείς μου» πρόσθεσε.

Για την σύντροφό του και το ενδεχόμενο να αποκτήσουν τη δική τους οικογένεια, ο Φοίβος Παπαδάκης ανέφερε «Η Αλίκη είναι ο άνθρωπός μου…. Η οικογένεια είναι στα πλάνα μου. Θέλω να γίνω νέος μπαμπάς».