Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο γνωστός μάγειρας, Ηλίας Μαμαλάκης, φιλοξενήθηκε στην εκπομπή  «Μεσημέρι και Κάτι» και έδωσε την απάντηση για την «πατρότητα» του κοκορετσίου που αποτέλεσε το «μήλον της έριδος» μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες, με αφορμή ενός τουρκικού ρεπορτάζ. 

Διαβάστε ακόμη: Survivor: Το μεγάλο «όχι» του «Ντάνου» ανατρέπει τα σχέδια Ατζούν - Ερχεται «νέο» κανάλι από τον ΑΝΤ-1

«Το κοκορέτσι είναι βαλκανικό προϊόν, απ’ εκεί ξεκίνησε και υιοθετήθηκε πολύ νωρίς, τον 19ο αιώνα και από τους Έλληνες και από τους Τούρκους. Έχουμε μαρτυρίες ότι ο Καραϊσκάκης ήταν μάστορας του σπληνάντερου και στο κοκορέτσι. Μιλάμε για κάτι που ξεκινά από το 1800. Το τούρκικο κοκορέτσι με το ελληνικό κοκορέτσι δεν έχουν καμιά σχέση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαμαλάκης. 

Και συνέχισε: «Οι Τούρκοι κάνουν το κοκορέτσι χωρίς έντερο, κόβουν μια φέτα αφού ψηθεί (δεν το ψήνουν σε φούρνους, το βάζουν σε καυτά πιθάρια), τη ψιλοκόβουν και την ανακατεύουν με μια κόκκινη πιπεριά και την κάνουν σάντουιτς», είπε. Είναι πολύ μεγάλες διαφορές των δυο πιάτων. Έχουμε πολύ σοβαρά θέματα να αντιμετωπίσουμε μεταξύ Κύπρου, Ελλάδας και Τουρκίας. Παρόμοιες διενέξεις σημείωσε ο κ.Μαμαλάκης έγιναν και για το ιμάμ και για το τζατζίκι», συμπλήρωσε.