Μενού
mousiko-kouti-marina-satti
Μουσικό Κουτί - Μαρίνα Σάττι | Glomex
  • Α-
  • Α+

Στο παραδοσιακό τραγούδι ήταν αφιερωμένο το «Μουσικό Κουτί» που προβλήθηκε το βράδυ της Τετάρτης (7/12) από την ΕΡΤ με τον Νίκο Πορτοκάλογλου και τη Ρένα Μόρφη να υποδέχονται στο πλατό τον Κώστα Τζίμα, έναν από τους κορυφαίους Ηπειρώτες τραγουδιστές, τον Θανάση Βασιλόπουλο, σπουδαίο σολίστα στο κλαρίνο και συνθέτη, καθώς επίσης τη γνωστή τραγουδίστρια Μαρίνα Σάττι. «Το πανηγύρι είναι το πιο ακομπλεξάριστο είδος διασκέδασης. Μπορεί να διασκεδάσει ο υπερπλούσιος και ο πιο φτωχός ή ο μορφωμένος και ο άνθρωπος που δεν έχει λάβει μόρφωση», ανέφερε ο Θανάσης Βασιλόπουλος για τη διασκέδαση που προσφέρουν τα πανηγύρια.

Με τη σειρά της η Μαρίνα Σάττι εξήγησε τι ήταν αυτό που την έκανε να κάνει στροφή από την τζαζ στο παραδοσιακό τραγούδι όσο η ίδια βρισκόταν στη Νέα Υόρκη για σπουδές. «Πράγματι, είχα πάρει υποτροφία τραγουδώντας τζαζ για να πάω στο πανεπιστήμιο στη Νέα Υόρκη κι εκεί προσπαθώντας να βρω την ταυτότητά μου και το χώρο μου μέσα σε μια κοινότητα με 5.000 φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο, με ρωτούσαν όλοι πώς είναι η γλώσσα σου, πώς είναι η μουσική απ’ τον τόπο σου», είπε με τη σειρά της η Μαρίνα Σάττι και συνέχισε: 

«Κάπως έτσι ξεκίνησα να ακούω και άλλα πράγματα. Θυμάμαι το πρώτο (παραδοσιακό) τραγούδι που άκουσα ήταν το "Μήλο μου και μανταρίνι" σε μια εκτέλεση από την Ασπασία Στρατηγού και λέω "ωχ κάτσε τι γίνεται, γιατί δεν το έχω ξανακούσει εγώ αυτό όσο ήμουν στην Ελλάδα;"». Στη συνέχεια η γνωστή τραγουδίστρια ερμήνευσε τη «Μάντισσα», ένα τραγούδι, εμπνευσμένο από ηπειρώτικους ρυθμούς, το οποίο κυκλοφόρησε το 2017 και σάρωσε στο YouTube ξεπερνώντας τα 50 εκατομμύρια views.

 

Το θέμα της εκπομπής και οι διασκευές των τραγουδιών που ακούστηκαν ενθουσίασαν τους τηλεθεατές, οι οποίοι πλημμύρισαν το Twitter με κολακευτικά σχόλια για τους καλλιτέχνες που βρίσκονταν στο πλατό της εκπομπής, αλλά και για τους συντελεστές της.