Μενού
lagoytis
Πέτρος Λαγούτης | Glomex
  • Α-
  • Α+

Ο δημοφιλής ηθοποιός, Πέτρος Λαγούτης, έκατσε στον «καναπέ» του Στούντιο 4 και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα βήματά του στον χώρο του θεάτρου, της «μικρής και της μεγάλης οθόνης», για την εμπειρία που είχε από το ακαδημαϊκό επίπεδο, το οποίο και άφησε ημιτελές, αλλά και για τους εθισμούς που είχε, όπως ήταν ο τζόγος. Αξιο αναφοράς είναι ότι ο ηθοποιός έδωσε Πανελλήνιες Εξετάσεις τη χρονιά 1992-93 και κατάφερε να περάσει Ναυτιλιακά στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς, με την πρώτη του επιλογή να είναι η ψυχολογία.

Μιλώντας για τον εθισμό του στον τζόγο είπε ότι: «Υπήρχαν κάποιες στιγμές διαύγειας, στις οποίες κατάλαβα ότι αν δεν κάνεις κάτι για τον εαυτό σου αυτό θα ζεις. Οπότε μην παραπονιέσαι γιατί μόνος σου έχεις έρθει σε αυτό το σημείο. Θολούρα είναι η σωστή λέξη, γιατί όταν είσαι μέσα σε έναν εθισμό, στον τζόγο δηλαδή, κυριεύεται το μυαλό σου από τον εθισμό. Κάνει κουμάντο και όταν δεν το σκέφτεσαι. Σκέφτεσαι πως θα βρεις λεφτά και όλα ορίζονται από αυτό. Οπότε σε κάποιες στιγμές διαύγειας δεν σου φταίει κανείς, καμία κοινωνία, κανένας κακός συνεργάτης, μόνος σου έχεις φέρει τον εαυτό. Οταν είσαι έτοιμος, θα βγεις».

Η ιστορία από το Πανεπιστήμιο

Μιλώντας και απαντώντας για τη σύντομη εμπειρία του στα πανεπιστημιακά ιδρύματα ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τότε ήταν τα απόνερα του ποδοσφαίρου (σ.σ. αναφέρθηκε στο πέρασμά του ως ποδοσφαιριστής) γιατί ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής μικρός και δεν ξέρω αν θα γίνω ή δε θα γίνω, μάλλον θα γινόμουν. Ελεγα, παρόλα αυτά ότι δεν ήθελα να αφήσω την Αθήνα λόγω του ποδοσφαίρου και για αυτό το λόγο άφησα και την ψυχολογία στην Κρήτη. Δήλωσα την ψυχολογία στην Πάντειο, αλλά την έχασα για 20 μόρια», αποκάλυψε σχετικά.

Η επιλογή του για τα Ναυτιλιακά όπως είπε οφείλεται στο γεγονός ότι οι υπόλοιπες σχολές, πέρα από την ψυχολογία, του φάνταζαν «κωμικές». «Πάμε εκεί μπας και με ενδιαφέρει», είπε σχετικά με τη σχολή και την οποία και εγκατέλειψε για χάρη του θεάτρου.