Μενού
Ο βραβευμένος σεφ Αστέριος Κουστούδης
Αστέριος Κουστούδης | (Instagram @asterios_koustoudis)
  • Α-
  • Α+

Δυναμικά συνεχίζεται η Πράσινη Εβδομάδα του MasterChef και σήμερα Τετάρτη (15/5) η Ομαδική Δοκιμασία πραγματοποιείται εν πλω. 

Το “Typhoon Project” είναι η «ναυαρχίδα» του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αθανάσιος Κ. Λασκαρίδης και με όχημα τον «Τυφώνα», ένα πλοίο μήκους 72 μέτρων και μόνιμο πλήρωμα 35 ατόμων, εστιάζει τη δράση του στον καθαρισμό κυρίως απρόσιτων ακτών, πλέοντας 365 μέρες το χρόνο! 

Προτεραιότητα του «Τυφώνα» είναι οι απρόσιτες ακτές, αυτές δηλαδή που κανένας άλλος δεν μπορεί να καθαρίσει. Στα τέσσερα χρόνια δράσης του, το “Typhoon Project” έχει απομακρύνει 624 τόνους απορριμμάτων από 3.349 παραλίες, με την ομάδα του να έχει καλύψει, σχεδόν, 15.000.000 τετραγωνικά μέτρα!

Ο Αστέριος Κουστούδης με τους κριτές του MasterChef
Ο Αστέριος Κουστούδης με τους κριτές του MasterChef | (STAR)

Εκτός από τον καθαρισμό ακτών, το “Typhoon Project” λειτουργεί ως βάση για ερευνητικές ομάδες, που διερευνούν συγκεκριμένες παραμέτρους της θαλάσσιας ρύπανσης, όπως η επιβάρυνση των βυθών στον Σαρωνικό και τον Θερμαϊκό.

Οι τρεις chef κριτές, Σωτήρης Κοντιζάς, Πάνος Ιωαννίδης, Λεωνίδας Κουτσόπουλος υποδέχονται για ακόμη μία φορά στο πλατό του MasterChef τον βραβευμένο σεφ με ένα αστέρι Michelin, Αστέριο Κουστούδη, ζητούν από τις δυο μπριγάδες τρία πιάτα υψηλής γαστρονομίας. Υψηλή γαστρονομία, η οποία θα πρέπει να συνυπάρξει με τη φιλική προς το περιβάλλον μαγειρική.

Αυτό σημαίνει ελαχιστοποίηση της μαγειρικής φύρας και όσο το δυνατόν περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας. Αυτή τη φορά όλα τα υλικά για κάθε πιάτο θα βρίσκονται σε τρία κουτιά. Οι δυο μπριγάδες δεν θα έχουν στη διάθεση τους πληθώρα υλικών από την αποθήκη τροφίμων και θα πρέπει να προσαρμόσουν τις ιδέες τους με ό,τι υπάρχει μέσα στα συγκεκριμένα κουτιά. 

Ποια μπριγάδα θα σκεφτεί, τελικά, «έξω από το κουτί» και θα καταφέρει να παρουσιάσει τα καλύτερα πιάτα;

Ποιος είναι ο Αστέριος Κουστούδης

Ο ταλαντούχος Αστέριος Κουστούδης, είναι ο Executive Chef των Ξενοδοχείων Μεγάλη Βρεταννία και King George. Βραβευμένος με ένα αστέρι Michelin, έχει ως φιλοσοφία τη λιτή κουζίνα, με έμφαση στην καλή ποιότητα των πρώτων υλών και την άριστη τεχνική με τελικό στόχο καθαρές γεύσεις και εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Το τηλεοπτικό κοινό τον γνώρισε και μέσα από τη συμμετοχή του στον διαγωνισμό μαγειρικής TopChef που προβλήθηκε τον Σεπτέμβριο του 2021 από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Πέρασε στη Σχολή Αξιωματικών Αστυφυλάκων Ξάνθης όμως την εγκατέλειψε πολύ γρήγορα, καθώς τον κέρδισε η μαγειρική. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA