Μενού
Άδωνις Γεωργιάδης - Ανδρέας Μικρούτσικος
Άδωνις Γεωργιάδης - Ανδρέας Μικρούτσικος | (Glomex)
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ήταν καλεσμένος το πρωί της Δευτέρας, 1 Απριλίου, στην εκπομπή «Super Κατερίνα» και μίλησε για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Ο Ανδρέας Μικρούτσικος, ο οποίος μετά από ημέρες απουσίας επέστρεψε στη θέση του στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, ρώτησε τον Άδωνι Γεωργιάδη για τα Τέμπη, για τον Κώστα Αχ. Καραμανλή, καθώς και για το χειροκρότημα που έλαβε στη Βουλή μετά την ομιλία του κατά την συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

«Οι άνθρωποι αυτοί έχασαν τη ζωή τους γιατί ο σταθμάρχης παραβίασε τον κανονισμό» είπε ο υπουργός απαντώντας στον Πέτρο Κουσουλό, ο οποίος επίσης βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή του Alpha. 

«Είναι ο ορισμός της συγκάλυψης, έχετε κατηγορηθεί για αυτό το πράγμα. Πιστέψατε ότι θα ξεχαστεί η ιστορία και η ίδια ιστορία αποδεικνύει ότι δεν ξεχνιούνται τα Τέμπη και αυτό πρέπει να το βάλετε καλά στο μυαλό σας. Τα Τέμπη πρέπει να ξεκαθαριστούν, ο λαός δεν ξεχνάει» είπε ο Ανδρέας Μικρούτσικος, απευθυνόμενος στον υπουργό. 

«Είναι συγκάλυψη όλα αυτά τα πράγματα. Όλη η ιστορία στα μάτια του απλού πολίτη είναι ξεκάθαρη. Μια ιστορία συγκάληψης ευθυνών κυρίως της δικιάς σας κυβέρνησης και προηγούμενων, όπου μπήκανε σε αυτήν την ιστορία και καρατομήθηκαν παιδάκια. Και εγώ θα ήθελα να ρωτήσω τον κ. Καραμανλή τον οποίο χειροκροτήσατε, ξέρετε αν θα πάει να δει τις οικογένειες; Γιατί τον χειροκροτήσατε; Δεν είναι εκείνος που παραιτήθηκε εκείνη τη στιγμή; Τώρα στη Βουλή τι χειροκροτάτε; Την παραίτηση του και την ανάληψη ευθύνης ή το κουκούλωμα ακόμα και του Καραμανλή; Γιατί όλοι οι βουλευτές γίνονται συνένοχοι σε αυτήν την ιστορία;» είπε χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Μικρούτσικος σε έντονο ύφος. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πήρε τον λόγο και είπε: «Εξήγησα προηγουμένως ότι σήμερα που μιλάμε γίνεται σε πρώτο βαθμό η δίκη για το Μάτι. Η τραγωδία στο Μάτι με 104 νεκρούς και εκεί πέθαναν παιδάκια και κάηκαν ζωντανά, γίνεται μετά από έξι χρόνια. Η δίκη για τα Τέμπη θα γίνει σε λιγότερο από 1,5 χρόνο.

Υπάρχει μεγαλύτερος τρόπος να χυθεί άπλετο φως από ένα δικαστήριο; Η διάθεσή μας  λοιπόν ως κυβέρνηση, για να μην υπάρχει συγκάλυψη - το ανάποδο από αυτό που είπε ο συμπαθής σε εμένα Ανδρέας- είναι ότι φροντίζουμε η δίκη να γίνει το δυνατόν γρηγορότερα. Όχι μόνο δεν θέλουμε τη συγκάλυψη, όχι μόνο δεν υπάρχει συγκάλυψη, αλλά υπάρχει η διάθεσή μας για άπλετο φως.

Ο κ. Καραμανλής είναι ο πρώτος που παραιτήθηκε. Το ότι παραιτήθηκε σε μία ώρα, κάτι δείχνει για τον άνθρωπο. Τον χειροκροτήσαμε γιατί μία εβδομάδα πριν έγινε η συζήτηση για το πόρισμα της εξεταστικής, δεν ήρθε ο Κώστας Καραμανλής και καλώς δεν ήρθε. Διότι ήταν ενδεχόμενος μάρτυρας στην εξεταστική. Από κοινοβουλευτικό σεβασμό δεν ήρθε. Στην πρόταση δυσπυσίας ήρθε και χειροκροτήθηκε διότι ήρθε και ανέλαβε τις πολιτικές του ευθύνες με θάρρος και μέσα στο κοινοβούλιο».

Παρακολουθήστε το σχετικό απόσπασμα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA