Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι ανατρεπτικοί Tiger Lillies, έρχονται στην Αθήνα για το μεγαλύτερο show που έχουν δώσει ποτέ στη χώρα μας. Το διάσημο street opera τρίο επιστρέφει με μία μοναδική παράσταση, με τίτλο «The Crack οf Doom and other quarantine tales», την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου, στο Ηρώδειο.

Η αγγλική μπάντα θα παρουσιάσει για πρώτη φορά στον κόσμο το νέο της album, επηρεασμένο από τα Ρεμπέτικα. μαζί με τραγούδια από τα δύο «Covid-19» albums, τα οποία ηχογραφήθηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown, αλλά και από ολόκληρη την 30χρονη καριέρα τους.

Ο ιδρυτής τους Martyn Jacques απαντά στο Reader.gr για το τι θα ήθελε να ήταν, αγαπημένους καλλιτέχνες, τραγούδια που «ζηλεύει» αλλά και την αγνή αγάπη του για το Ρεμπέτικο τραγούδι.

- Για κάποιον που δεν ακούσει τους Tiger Lillies, πως θα περιέγραφες τη μουσική σας;

Υπάρχει ένα ακορντεόν και ένας τραγουδιστής με ψιλή φωνή, που τον έχουν επηρεάσει ο Jacques Brel, η Edith Piaf, η Marlena Dietrich, τα καμπαρέ του Βερολίνου, ο Bertold Brecht, ο Kurt Weil, η μουσική των τσιγγάνων και τα ελληνικά Ρεμπέτικα! Ο ήχος μας είναι λίγο περίεργος και θυμωμένος. Υπάρχει επίσης ένα theremin, ένα ukulele και ένα πριόνι.

- Πως θα αξιολογούσες την πορεία σας αυτά τα 30 χρόνια, αναλογιζόμενος τις αρχικές σας προσδοκίες;

H επιθυμία μου ήταν να μας αποδεχτεί περισσότερο το mainstream κοινό. Ποτέ δεν θεώρησα τη μουσική μας ως avant-garde. Eκ των υστέρων ήμουν μάλλον αφελής.

- Θα είναι η πρώτη σας φορά στο περίφημο Ηρώδειο. Τι σημαίνει αυτό για εσάς καλλιτεχνικά;

Θα πρέπει να περιμένουν οι οπαδοί σας κάτι διαφορετικό; Martyn: Είμαι πολύ χαρούμενος! Θα παίξουμε μερικά τραγούδια από το νέο μας δίσκο «Lemonaki», ο οποίος είναι βαθιά επηρεασμένος από τα Ρεμπέτικα. Αλλά και μια επιλογή από το δίσκο «Requiem For a Virus», που γράψαμε στη διάρκεια της πανδημίας και κυκλοφορεί online στο Bandcamp.

- Ποιο τραγούδι θα ευχόσουν να ήταν δικό σας;

Νομίζω το «Moon River», είμαι πολύ δεμένος με αυτό. Πολλές φορές ερμηνεύω το «Over the Rainbow» στις συναυλίες μας. Επίσης έγραψα το «Strawberry Fields» καμια δεκαριά χρόνια μετά τους Beatles…

- Διοργανώνεις μουσικό φεστιβάλ. Διάλεξε το ιδανικό line-up.

Edith Piaf, Jacques Brel, Frank Sinatra, Billie Holiday στην κεντρική σκηνή. Στην δεύτερη σκηνή, οι σπουδαίοι εκπρόσωποι των Ρεμπέτικων.

- Αν οι Tiger Lillies ήταν ταινία, ποια θα ήταν;

Το Εργαστήριο του Δρ. Καλιγκάρι.

- Τι και που θα ήθελες να ήσουν αν είχε ανακαλυφθεί η μηχανή του χρόνου.

Θα ήθελα να ήμουν ιμπρεσιονιστής ζωγράφος στο Παρίσι.

- Πείτε μας το καλύτερο αλλά και το χειρότερο σχόλιο που έχετε δεχτεί για τη μουσική σας

Ο αγαπημένος Μελ Μπρους είπε πως το «Shockheaded Peter» ήταν το καλύτερο μουσικό θέατρο που είχε δει από την εποχή του «The Three Penny Opera». Τα χειρότερα σχόλια ανήκουν σε όσους φανερώνουν μουσική άγνοια απλά επειδή δεν κατανοούν τη μουσική μας.

- Κάνε στον εαυτό σου την ερώτηση που κανείς δεν σε έχει ρωτησει και δώσε μας την απάντηση.

Ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα; Το πράσινο!

Εξασφάλισε άμεσα το εισιτήριό σου από την Viva.gr

Τηλεφωνικά στο 11876

Φυσικά σημεία viva / Kαταστήματα Reload, Καταστήματα Wind, Ευριπίδης, πολυχώρος Yoleni‘s (Σόλωνος 9, καθημερινά 8:00-00:00, Σάββατο 9:00-00:00, Κυριακή 10:00-20:00), Viva Spot Τεχνόπολης (μέσα στον χώρο της Τεχνόπολης, είσοδος από οδό Περσεφόνης, Δευτ-Σαβ 11:00-19:00)

Υποχρεωτική χρήση μη ιατρικής μάσκας από τους θεατές κατά την είσοδο τους στο θέατρο,κατά την τοποθέτηση τους στις θέσεις τους, καθ΄όλη την διάρκεια της εκδήλωσης και κατά την έξοδο τους από το χώρο.

http://aefestival.gr/oroi-chrisis/

http://aefestival.gr/plirofories-eisitirion/

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA