Μενού
  • Α-
  • Α+

Την τελευταία του πνοή άφησε τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου ο γνωστός τραγουδοποιός και συνθέτης Τάκης Μπουγάς, σκορπώντας τη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο και στον κόσμο που ταξίδεψε για δεκαετίες ολόκληρες με τα τραγούδια του. Ο Τάκης Μπουγάς γεννήθηκε στον Πειραιά και από ηλικία 8 ετών σπούδασε στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και καθηγητής του ήταν ο αείμνηστος αρχιμουσικός, Μιχάλης Βούρτσης. 

Αποφοίτησε σε ηλικία 20 χρονών ολοκληρώνοντας τις μουσικές σπουδές (αρμονία, αντίστιξη, φούγκα, ενορχήστρωση και διεύθυνση ορχήστρας), ενώ παράλληλα αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Αθηνών ως μαθηματικός.

Κατά τη διάρκεια της πολύχρονης καριέρας του ο Τάκης Μπουγάς συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας μεταξύ των οποίων ήταν η Βίκυ Μοσχολιού, η Ελένη Δήμου, ο Γιάννης Πάριος, ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Καρράς, η Αλέκα Κανελλίδου, η Άντζελα Δημητρίου, η Άννα Βίσση, ο Αντώνης Ρέμος, η Δέσποινα Βανδή, η Μελίνα Ασλανίδου, η Πέγκυ Ζήνα και η Πάολα. Ο θάνατός του βύθισε στο πένθος την ελληνική μουσική σκηνή και στους λογαριασμούς του στα social media υπάρχουν εκατοντάδες μηνύματα.

Συνεργάστηκε, επίσης, με τον Χάρρυ Κλυνν, γράφοντας τη μουσική σε 3 δίσκους, ενώ διετέλεσε μαέστρος της Ελένης Βιτάλη για πέντε χρόνια και ήταν εκείνος που το 1990 άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, ξεκινώντας από το Chorus της Θεσσαλονίκης και φτάνοντας στο Romeo στην Αθήνα.

Ο Τάκης Μπουγάς έγραψε μουσική σε πολλές επιθεωρήσεις και σε ταινίες, ενώ αριθμούσε περισσότερους από 30 χρυσούς και 20 πλατινένιους δίσκους.

Παντρεύτηκε την ηθοποιό Άννα Φόνσου το 1985, αλλά το ζευγάρι χώρισε το 1993.

Το προφίλ του στο Facebook έχει γεμίσει με μηνύματα από φίλους και συνεργάτες του, οι οποίοι αποχαιρετούν το «σπουδαίο και αυθεντικό άνθρωπο», το «μαέστρο», το «μεγάλο δάσκαλο», τον «αγαπημένο φίλο», όπως γράφουν χαρακτηριστικά.

Μεταξύ των καλλιτεχνών που έσπευσαν να αποχαιρετήσουν τον Τάκη Μπουγά ήταν η αγαπημένη τραγουδίστρια, Ελένη Δήμου, η οποία έγραψε «Τάκη μου δεν μπορώ να το πιστέψω.... Δεν μπορεί...Δεν μπορεί να έφυγες… Χωρίς να μιλήσουμε? Χωρίς να κάνουμε καινούργια τραγούδια??? Τάκη ..... Πόση πίκρα έχουμε πάρει οι φίλοι σου, οι συνεργάτες σου. Δεν γίνεται… Δεν μπορεί…»

Με τη σειρά της η γνωστή στιχουργός Ελένη Γιαννατσούλια έγραψε «Καλό ταξίδι δάσκαλέ μου, αγαπημένε μου φίλε, Τάκη Μπουγά. Η λύπη μου είναι ανείπωτη!», ενώ ο Άκης Δείξιμος αναρωτήθηκε «γιατί γ@μ*το… φεύγουν οι φίλοι μας!!! Υπέροχε Τάκη Μπουγά. Εδώ… θα σαι πάντα εδώ!!!».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA