Μενού
  • Α-
  • Α+

Έφυγε σε ηλικία 68 ετών η αγαπημένη τραγουδίστρια, Χριστιάνα, η οποία έχασε τη μάχη με τον καρκίνο, ενώ τα τελευταία χρόνια έπασχε από Αλτσχάιμερ

Διαβάστε ακόμη: Πέθανε η τραγουδίστρια Χριστιάνα

Η Χριστιάνα (Λαβίδα όπως ήταν το επίθετό της) γεννήθηκε το 1953 και ανήκε σε καλλιτεχνική οικογένεια. Αδερφή της είναι η Βασιλική Λαβίνα, σύζυγος του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου και ξαδέλφη της η αγαπημένη τραγουδίστρια, Ελένη Βιτάλη. Ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του ‘70, συστηνόμενη στο κοινό μόνο με το μικρό της όνομα, τακτική που ακολουθούσαν πολλοί τραγουδιστές τότε. 

Ο πρώτος της δίσκος κυκλοφόρησε το 1974, ενώ με τη ζεστή φωνή της τραγούδησε μερικές από τις πιο όμορφες μπαλάντες - και όχι μόνο - κυρίως τις δεκαετίες του ‘70, του ‘80 και του ‘90, οι οποίες ακούγονται μέχρι και σήμερα.  «Τελειώσαμε λοιπόν», «Μίλα μου» (ντουέτο με τον Δάκη), «Τι να μας κάνει η νύχτα» (ντουέτο με τον Κώστα Τουρνά), «Τα μάτια σου», «Η Νύχτα Θέλει» είναι μόνο μερικές από τα τραγούδια - σταθμός στην καριέρα της, τα οποία έχουν ταυτιστεί με τη φωνή της. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA