Μενού
  • Α-
  • Α+

Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (12/5) ο δεύτερος ημιτελικός του φετινού διαγωνισμού της Eurovision 2022, με αποτέλεσμα να ολοκληρωθεί το «παζλ» των 25 χωρών που θα διαγωνιστούν το Σάββατο 14 Μαΐου. Την Ελλάδα εκπροσωπεί η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together», η οποία - ύστερα από κλήρωση που πραγματοποιήθηκε - θα εμφανιστεί στο δεύτερο μισό του διαγωνισμού. Τα στοιχήματα για τις συμμετοχές που θα φτάσουν στην πρώτη πεντάδα του τελικού της Eurovision 2022 έχουν πάρει «φωτιά», με την ελληνική συμμετοχή να βρίσκεται στην έκτη θέση, σύμφωνα με τη Novibet. Στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται οι Ουκρανία, Ιταλία, Σουηδία, Ισπανία και Νορβηγία. Αξίζει να σημειωθεί πως η Κύπρος και η Ανδρομάχη Δημητροπούλου με το «Ela» αν και πραγματοποίησε εντυπωσιακή εμφάνιση στον ημιτελικό, δεν κατάφερε να «σφραγίσει» το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Ο Μεγάλος Τελικός θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου και θα συμμετάσχουν οι 20 χώρες που προκρίθηκαν από τους δύο Ημιτελικούς, και οι Big Five (Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία και Ηνωμένο Βασίλειο). Χθες, μάλιστα, πήραμε μια μικρή γεύση από τις εμφανίσεις της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γερμανίας με την Ισπανίδα Chanel και το τραγούδι «SloMo» να κλέβει τις εντυπώσεις.

Τον σχολιασμό του Τελικού, όπως άλλωστε και των δύο Ημιτελικών, για την Ελλάδα κάνουν και φέτος η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης. Το 12άρι της ελληνικής κριτικής επιτροπής στον Μεγάλο Τελικό της Eurovision θα το ανακοινώσει η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania), η οποία εκπροσώπησε τη χώρα μας στον περσινό διαγωνισμό με το τραγούδι «Last Dance», κατακτώντας τη 10η θέση.

Τελικός Eurovision 2022: Ποιες χώρες πέρασαν

Από τον Α’ Ημιτελικό στον μεγάλο τελικό του Σαββάτου της Eurovision 2022 πέρασαν οι παρακάτω χώρες:

  1. Ελβετία
  2. Αρμενία
  3. Ισλανδία
  4. Λιθουανία
  5. Πορτογαλία
  6. Νορβηγία
  7. Ελλάδα
  8. Ουκρανία
  9. Μολδαβία
  10. Ολλανδία

Οι 10 χώρες που προκρίθηκαν από τον Β’ ημιτελικό στον τελικό, είναι:

  1. Βέλγιο
  2. Τσεχία
  3. Αζερμπαϊτζάν
  4. Πολωνία
  5. Φινλανδία
  6. Εσθονία
  7. Αυστραλία
  8. Σουηδία
  9. Ρουμανία
  10. Σερβία

Η σειρά εμφάνισης των χωρών στον τελικό της Eurovision 2022

  1. Τσεχία
  2. Ρουμανία
  3. Πορτογαλία
  4. Φινλανδία
  5. Ελβετία
  6. Γαλλία
  7. Νορβηγία
  8. Αρμενία
  9. Ιταλία
  10. Ισπανία
  11. Ολλανδία
  12. Ουκρανία
  13. Γερμανία
  14. Λιθουανία
  15. Αζερμπαϊτζάν
  16. Βέλγιο
  17. ΕΛΛΑΔΑ
  18. Ισλανδία
  19. Μολδαβία
  20. Σουηδία
  21. Αυστραλία
  22. Ηνωμένο Βασίλειο
  23. Πολωνία
  24. Σερβία
  25. Εσθονία
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA