Μενού
  • Α-
  • Α+

Μία νίκη μακριά από την επιστροφή τους στην κορυφή του NBA βρίσκονται οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς. Οι «Πολεμιστές» επικράτησαν στο Game 5 των Μπόστον Σέλτικς με 104-94 στο Σαν Φρανσίσκο και πλέον θα έχουν δύο ευκαιρίες μπροστά τους ώστε να κατακτήσουν τον τίτλο. Η σειρά μεταφέρεται πλέον στη Βοστώνη όπου τα ξημερώματα της ερχόμενη Παρασκευής (17/6) οι Σέλτικς θα προσπαθήσουν να ισοφαρίσουν.

Τη βραδιά που ο Στεφ Κάρι «έγραψε»... αρνητικό ρεκόρ, καθώς τελείωσε για πρώτη φορά παιχνίδι των πλέι οφ δίχως εύστοχο τρίποντο (είχε 0/9 και συνολικά 7/22 σουτ), οι Γουόριορς βρήκαν στο πρόσωπο του Αντριου Γουίγκινς τον παίκτη που τους οδήγησε στο 3-2. Ο 27χρονος φόργουορντ βρέθηκε σε βραδιά καριέρας και με 26 πόντους και 13 ριμπάουντ, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη και το προβάδισμα. Συμπαραστάτες του ο Κλέι Τόμπσον με 21 πόντους αλλά και οι Γκάρι Πέιτον ΙΙ (15π.) και Τζόρνταν Πουλ (14π.) που ήρθαν από τον πάγκο και έδωσαν σημαντικές λύσεις.

Από την άλλη πλευρά, για τους Σέλτικς, που κατέρρευσαν στην τέταρτη περίοδο, ο Τζέισον Τέιτουμ είχε 27 πόντους και 10 ριμπάουντ, ο Μάρκους Σμαρτ 20 πόντους και ο -άστοχος με 5/18 σουτ- Τζέιλεν Μπράουν 18 πόντους και 9 ριμπάουντ.

Οι Σέλτικς στάθηκαν εξαιρετικά μέχρι και το φινάλε της 3ης περιόδου, όμως ένα buzzer beater του Πουλ από τα 10 μέτρα, φαίνεται πως... γύρισε τον διαόπτη για τους Γουόριορς που άρχισαν το τέταρτο δωδεκάλεπτο με σερί 12-0 και έβαλαν ουσιαστικά τις βάσεις για τη νίκη τους και το 3-2 στη σειρά.

Τα δωδεκάλεπτα: 27-16, 51-39, 75-74, 104-94.

NBA Finals: Η σειρά των τελικών

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA