Μενού
  • Α-
  • Α+

Κίνα 2019, Καναδάς 2020. Δύο διαδοχικές διοργανώσεις, ένας ίδιος αντίπαλος σε νοκ άουτ παιχνίδι, ίδια κατάληξη. Η Εθνική ομάδα ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Κυριακή (11/9, 21:45) την Τσεχία στους «16» του Eurobasket 2022 όμως οι -πολύ νωπές- μνήμες από τις αναμετρήσεις με την ομάδα του Σατοράνσκι και του Βέσελι φέρουν πολύ άσχημες αναμνήσεις. Αυτές που θα κληθεί να σβήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η «παρέα» του και να δώσει συνέχεια στο όνειρο της Ελλάδας στη διοργάνωση.

Διαβάστε ακόμη: Eurobasket 2022: Τα «ζευγάρια» των 16 – Πότε παίζει η Εθνική

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2019 στην Κίνα η Εθνική, με τον Αντετοκούνμπο στο ρόστερ της, έπαιξε την πρόκρισή της στα προημιτελικά απέναντι στην Τσεχία. Χρειαζόταν νίκη με 12 πόντους διαφορά να για να πάρει εκείνη το εισiτήριο για την οκτάδα, όμως παρά τη νίκη της με 84-77 η τελική διαφορά έστειλε του Τσέχους στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Σε εκείνο το παιχνίδι ο «Greek Freak»  είχε φορτωθεί (και αποβληθεί) πολύ γρήγορα με φάουλ με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να βοηθήσει όσο θα ήθελε. «Θα δούμε αν θα είναι πιο... έξυπνος αυτή τη φορά» σχολίασε, ο Χρούμπαν ο αρχηγός της Εθνικής Τσεχίας και παρόντας σε εκείνη την αναμέτρηση.

Εναν χρόνο αργότερα, στη Βικτόρια του Καναδά, η Ελλάδα έπαιζε για την πρόκρισή της στου Ολυμπιακού Αγώνες του Τόκιο. Με τον Ρικ Πιτίνο στον πάγκο της, έφτασε ως τον τελικό που θα έδινε την πρόκριση για την Ιαπωνία. Αντίπαλος και πάλι η Τσεχία με το αποτέλεσμα να είναι εκ νέου απογοητευτικό. Ηττα με το βαρύ 97-72 και αποκλεισμός από μία ακόμη μεγάλη διοργάνωση.

Φέτος είναι η... τρίτη και φαρμακερή. Η Ελλάδα μοιάζει στην καλύτερή της κατάσταση τα τελευταία χρόνια, η Τσεχία παραμένει επικίνδυνη, όμως τα προγνωστικά είναι ξεκάθαρα υπέρ της Εθνικής μας ομάδας. «Οι Ελληνες είναι το τεράστιο φαβορί. Θα παίξουμε, κατά τη γνώμη μου, με τον καλύτερο παίκτη στον πλανήτη, οπότε αυτή τη στιγμή θα είναι περισσότερο σαν ανταμοιβή για εμάς. Και θα δοκιμάσουμε το αδύνατο» ανέφερε ο Βόιτεχ Χρούμπαν μιλώντας για την αναμέτρηση της Κυριακής. Και ο θαυμασμός του για τον Αντετοκούνμπο δεν σταμάτησε εκεί. «Ελπίζω να είναι καλά. Χωρίς αυτόν, οι Ελληνες θα περνούσαν πολύ πιο δύσκολα, από την άλλη, θέλουμε να παίξουμε απέναντί ​​του και θα ήταν μεγάλο πλήγμα για ολόκληρο το τουρνουά αν έπρεπε να αποσυρθεί».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA