Μενού
  • Α-
  • Α+

Η διαδρομή προς τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων του lockdown συνεχίζεται και μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα έχουν ανοίξει και νέες δραστηριότητες. Η πανδημία του κορονοϊού ανέτρεψε την κανονικότητα στην καθημερινότητα, ωστόσο με σύμμαχο και το εμβόλιο, σταδιακά ανοίγουν και πάλι μεταξύ άλλων παραλίες, σχολεία, δικαστήρια, φροντιστήρια ενώ ο μεγάλος στόχος είναι στις 15 Μαΐου να επιτραπούν και πάλι οι μετακινήσεις εκτός νομού και βέβαια η χώρα να μπορεί να δεχθεί με ασφάλεια τουρίστες.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης ήδη από το ερχόμενο Σάββατο θα ανοίξουν και πάλι οι οργανωμένες παραλίες και πιθανότατα τα καταστήματα που λειτουργούν μέσα σε αυτά. Την ίδια στιγμή, επίσης από το Σάββατο, αλλάζουν και οι αντιστοιχίες τετραγωνικών ανά άτομο σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ.

Από την ερχόμενη εβδομάδα ανοίγουν τις πόρτες τους τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λύκεια, γυμνάσια, δημοτικά και νηπιαγωγεία, όχι όμως και των παιδικών σταθμών. Μαζί τους και τα φροντιστήρια για τους μαθητές που προετοιμάζονται για τις πανελλήνιες αλλά και πτυχίου ξένων γλωσσών.

Lockdown: Τι θα «ανοίξει» τις επόμενες ημέρες

Σύμφωνα με ό,τι έχει ανακοινωθεί μέχρι τώρα τις επόμενες ημέρες θα επανεκκινήσουν μία σειρά από δραστηριότητες.

  • 8 Μαΐου: μειώνεται το ποσοστό εμβαδού ανά πελάτη που αντιστοιχεί σε καταστήματα άνω των 500 τ.μ. σε 50 τ.μ. ανά άτομο.
  • 8 Μαΐου: επαναλειτουργούν οργανωμένες παραλίες.
  • 10 Μαΐου: επαναλειτουργούν λύκεια, γυμνάσια, δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία.
  • 10 Μαΐου: επαναλειτουργούν τα διοικητικά δικαστήρια, καθώς και ορισμένες διαδικασίες σε πολιτικά και ποινικά δικαστήρια.
  • 10 Μαΐου: ανοίγουν τα δια ζώσης τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων.
  • 15 Μαΐου: επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού.
  • 15 Μαΐου: «ανοίγει» ο τουρισμός
  • 17 Μαΐου: επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

SMS: Προς κατάργηση για τα ψώνια από 15 Μαΐου

Το τέλος των ραντεβού στα καταστήματα από τις 15 Μαϊού φαίνεται να εισηγούνται οι λοιμωξιολόγοι σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες. Αυτό πρακτικά σημαίνει το τέλος του SMS στο 13032.

Στο θέμα αναφέρθηκε σχετικά το πρωί και ο Άδωνις Γεωργιάδης που σχολίασε χαρακτηριστικά πως «θα εισηγηθούμε να καταργηθεί το sms στο 13033 για το click inside, αλλά να παραμείνει ο χρονικός περιορισμός των τριών ωρών για τώρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA