Κοινωνία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Φροντιστήρια: Ανοίγουν στις 10 Μαΐου για Πανελλήνιες και πτυχία ξένων γλωσσών

Ανακοινώθηκε η απόφαση για την επαναλειτουργία των φροντιστηρίων για την Γ' Λυκείου και όσους δίνουν για πτυχίο

Με το βλέμμα στις φετινές πανελλήνιες εξετάσεις, τα φροντιστήρια ανοίγουν και πάλι τη Δευτέρα 10 Μαΐου, για τους μαθητές της Γ' Λυκείου. Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα  οι μαθητές της τρίτης λυκείου επιστρέφουν και πάλι στις τάξεις των φροντιστηρίων για δια ζώσης μαθήματα.

Το ίδιο ισχύει και για όλους όσοι δίνουν εξετάσεις για πτυχίο ξένων γλωσσών. Μία εβδομάδα αργότερα, στις 17 Μαΐου, επανεκκινούν οι πρακτικές, οι κλινικές και οι εργαστηριακές ασκήσεις σε ΙΕΚ και κολέγια, ενώ επιτρέπεται η δια ζώσης επαναλειτουργία των σχολείων δεύτερης ευκαιρίας.

Η έναρξη των φετινών πανελληνίων έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουνίου καθώς στις 14 Ιουνίου θα αρχίσουν για τα Γενικά Λύκεια και στις 15 Ιουνίου για τα Επαγγελματικά Λύκεια. Υπενθυμίζεται πως το σχολικό έτος έχει παραταθεί ως την Παρασκευή 25 Ιουνίου για τα νηπιαγωγεία και δημοτικά και έως την Παρασκευή 11 Ιουνίου για τα γυμνάσια και λύκεια.

Πανελλήνιες: Αυτοί είναι οι συντελεστές των ελάχιστων βάσεων εισαγωγής στα ΑΕΙ

Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση που έχει υπογραφεί ορίζονται ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των σχολών, τμημάτων ή εισαγωγικών κατευθύνσεων για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω των Πανελλαδικών εξετάσεων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής οι τιμές 0,80 και 1,20 αντιστοίχως.

Ως συντελεστής της Ε.Β.Ε. μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Ως ελάχιστη και μέγιστη τιμή του συντελεστή της Ε.Β.Ε. των ειδικών μαθημάτων ή πρακτικών δοκιμασιών για εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022 και εφεξής ορίζονται οι τιμές 0,70 και 1,10 αντιστοίχως. Ως συντελεστής της Ε.Β.Ε. μπορεί να οριστεί αριθμός με έως δύο δεκαδικά ψηφία, ο οποίος βρίσκεται εντός του ανωτέρω διαστήματος ελάχιστης και μέγιστης τιμής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, ο πρόσφατα ψηφισθείς Ν 4777/2021 θέσπισε την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ):

•    για τη διασφάλιση των ακαδημαϊκών προϋποθέσεων της επιτυχούς φοίτησης και της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών,
•    για τη θωράκιση του κύρους των Πανεπιστημιακών σπουδών,
•    για την ενίσχυση της αυτονομίας των ΑΕΙ και της δυνατότητας κάθε τμήματος να διαμορφώσει την ιδιαίτερη ακαδημαϊκή τους φυσιογνωμία, καθώς για πρώτη φορά προβλέπεται αποφασιστικός ρόλος των ΑΕΙ στην εισαγωγή των φοιτητών,
•    για την ορθολογικότερη κατανομή και χρήση των πόρων του κάθε ΑΕΙ.


Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.


TAGS
#φροντιστήρια #Πανελλήνιες εξετάσεις #Σχολεία #Lockdown