Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκάρουν οι εικόνες που δημοσίευσε το orthodoxia.info μετά την επίθεση με βιτριόλι ιερέα σε μητροπολίτες στην Μονή Πετράκη. Είναι ολοφάνερο και από τις φωτογραφίες ότι επικράτησε πανικός, όταν ο ιερέας έβγαλε από την τσέπη του τα δύο μπουκάλια με βιτριόλι και έριξε το περιεχόμενό τους στους μητροπολίτες που μετείχαν οι στο Συνοδικό δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης: Μονή Πετράκη - Κικίλιας: Είναι ένα τραγικό γεγονός - Μήνυμα από Σακελλαροπούλου

Ράσα ματωμένα και πεταμένα στο πάτωμα της αίθουσας όπου διεξάγονταν η δίκη στη Μονή Πετράκη, φανερώνουν τα όσα έζησαν οι παρευρισκόμενοι.

Εν τω μεταξύ στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο. Πρόκειται για 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό.

Ο ιερέας που δικάζονταν για υπόθεση ναρκωτικών, σε δεύτερο βαθμό, εξοργίστηκε από την απόφαση καθαίρεσης, έβγαλε το κρυμμένο οξύ που είχε μαζί του και επιτέθηκε σε όποιον βρήκε μπροστά του. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης. 

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο. Ερωτηθείς τι συνέβη, είπε ότι ο ιερέας δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του». «Είχε εφοδιαστεί με το βιτριόλι και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να υποστούν εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα».  Είπε μάλιστα ότι έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Κλείνοντας, δήλωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο «μας προβληματίζει όλους μας και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA