Μενού
  • Α-
  • Α+

«Τραγικό γεγονός» χαρακτήρισε ο Βασίλης Κικίλιας, το περιστατικό που συγκλόνισε το απόγευμα της Τετάρτης, 23 Ιουνίου, στην Μονή Πετράκη, όταν ιερέας επιτέθηκε με βιτριόλι σε επτά μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και τον φρουρό της Μονής στη διάρκεια Συνοδικού δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης: Γλυκά Νερά: Αμετανόητος ο Αναγνωστόπουλος - Ενδιαφερόταν μόνο για την εικόνα που έχει ο κόσμος

Ο υπουργός Υγείας, βρέθηκε άμεσα στο Λαϊκό Νοσοκομείο, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των Μητροπολιτών, που δέχθηκαν την επίθεση στη Μονή Πετράκη. 

«Τέσσερις είναι πιο ελαφρά, όμως ένας θα μεταφερθεί στην πλαστική χειρουργική του ΚΑΤ και πιθανόν άλλοι δύο στην οφθαλμολογική κλινική του Γεννηματά. Θα εκδοθεί ιατρικό ανακοινωθέν» είπε ο κ.Κικίλιας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, θα επισκεφτεί τους μητροπολίτες που μεταφέρθηκαν εκτός Λαϊκού Νοσοκομείου, ενώ έκανε την παρακάτω ανάρτηση στο twitter για το θέμα.

https://twitter.com/nkerameus/status/1407769576687931399?ref_src=twsrc^tfw

Σακελλαροπούλου: Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου

Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας των μητροπολιτών, ενώ εξέφρασε με ανάρτησή της στο Twitter τον αποτροπιασμό της για το «πρωτοφανές» όπως χαρακτήρισε περιστατικό.

Επικοινώνησα πριν από λίγο με τον Μακαριώτατο, ο οποίος με ενημέρωσε για την επίθεση που δέχθηκαν μέλη του Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη. Εκφράζω τον αποτροπιασμό μου για το πρωτοφανές αυτό περιστατικό και εύχομαι ταχεία ανάρρωση των θυμάτων.

https://twitter.com/PresidencyGR/status/1407753957330591744?ref_src=twsrc^tfw

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία

«Αποφύγαμε τα χειρότερα» είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έξω από το Λαϊκό Νοσοκομείο. Ερωτηθείς τι συνέβη, είπε ότι ο ιερέας δικαζόταν «για πράξεις που δεν ταίριαζαν με το λειτούργημά του». «Είχε εφοδιαστεί με το βιτριόλι και το έριξε προς όλα τα μέλη του δικαστηρίου με αποτέλεσμα 7 ή 8 άτομα να υποστούν εγκαύματα άλλα μικρότερα και άλλα μεγαλύτερα».  Είπε μάλιστα ότι έχει εμπιστοσύνη στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Κλείνοντας, δήλωσε πως ένα τέτοιο φαινόμενο «μας προβληματίζει όλους μας και χρειάζεται προσπάθεια από πολλές πλευρές να μη διαταραχθεί η κοινωνική ισορροπία».

10 οι τραυματίες από την επίθεση στη Μονή Πετράκη

Στους 10 ανέρχονται οι τραυματίες από την επίθεση με βιτριόλι κατά τη διάρκεια Συνοδικού Δικαστηρίου στη Μονή Πετράκη, σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο. Πρόκειται για 7 μητροπολίτες, δύο δικηγόρους και έναν φρουρό. Σύμφωνα με τον μητροπολίτη Θεόκλητο, ο ιερέας που δικαζόταν καθαιρέθηκε και «δεν το δέχτηκε». «Είχε κρυμμένο το οξύ και το έριξε στους αρχιερείς», είπε ο μητροπολίτης

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA