Μενού
  • Α-
  • Α+

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξεκίνησε το πρωί στο Μαράτι της Κερατέας και κατευθύνεται πλέον προς το Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Το 112 έχει εκκενώσει ήδη τέσσερις οικισμούς, ενώ οι φλόγες τύλιξαν σπίτια που βρίσκονταν στην κορυφή του βουνού. Η φωτιά πήρε πολύ γρήγορα διαστάσεις, ενώ η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμους και κατευθύνει τον κόσμο προκειμένου τα αυτοκίνητο να διαφύγουν με ασφάλεια από την περιοχή. Ηδη έχουν εκκενωθεί οι οικισμοί Μαρκάτι, Συντερίνα, ενώ εκκενώθηκαν και ο Αγιος Κωνσταντίνος και η Καμαρίζα. Ωστόσο, αρκετοί είναι οι κάτοικοι που παρέμειναν στην περιοχή για να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

Η φωτιά ξέσπασε σε δασική περιοχή με χαμηλή βλάστηση, ενώ στο σημείο επιχειρούσαν αρχικά ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής με 71 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 25 οχήματα, ΜΕΤΠΕ, 6 Α/Φ και 4 Ε/Π. Σταδιακά οι δυνάμεις αυξάνονται, ενώ αυξάνονται και τα εναέρια μέσα που επιχειρούν στην περιοχή, αν και υπάρχουν πολύ μεγάλες δυσκολίες λόγω των πυκνών καπνών που βγαίνουν από την μεγάλη φωτιά.

Η μεγάλη προσπάθεια της πυροσβεστικής είναι να μην πάει η φωτιά στον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου, αν και αυτή την ώρα η φωτιά παραμένει ανεξέλεγκτη, λόγω και των πολύ ισχυρών ανέμων (6-7 μποφόρ) Την πρώτη προσβολή της φωτιάς έκαναν περιπολικά αεροσκάφη της πυροσβεστικής, ωστόσο, αυτό δεν ήταν αρκετό για να ανακοπεί η εξάπλωση της φωτιάς που ξεκίνησε από το Μαράτι της Κερατέας στις 10:58 το πρωί. Λίγο μετά τη μία, η φωτιά έκαιγε μια έκταση τουλάχιστον 12 χιλιομέτρων.

«Τραγική η κατάσταση» τόνισε μιλώντας στο OPEN ο αντιδήμαρχος Λευρεωτικής Θανάσης Μακροδημήτρης, ο οποίος τόνισε ότι η κινητοποίηση πυροσβεστικής και αστυνομίας είναι μεγάλη, ωστόσο, η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη λόγω των ανέμων. «Κάθε 3-4 λεπτά ρίχνουν τα εναέρια μέσα, αλλά η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη» τόνισε, ωστόσο, δήλωσε άγνοια για την πληροφορία που μετέφερε ο δήμαρχος για αγνοούμενη γυναίκα στην περιοχή.

Η μεγάλη μάχη της πυροσβεστικής τα τελευταία λεπτά είναι να μην περάσει η φωτιά από τη μία πλευρά του δρόμου στην άλλη, στο σημείο του Αγίου Κωνσταντίνου. Ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής συγκεντρώθηκαν σε ένα συγκεκριμένο σημείο και κατάφεραν να νικήσουν τις φλόγες, ωστόσο, τα μέτωπα είναι πολλά και η μάχη συνεχίζεται. «Η μεγάλη μάχη γίνεεται στον Αγιο Κωνσταντίνο, με σκοπό να μην περάσει στο Εθνικό Δρυμό», τόνισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί τις επόμενες ώρες. Μάλιστα, ο Γιώργος Πατούλης έκανε λόγο για εμπρησμό, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι είναι παρίεργο που ξέσπασε η φωτιά στα Βίλια, λίγο μετά τη μεγάλη φωτιά στην Κερατέα.

https://twitter.com/112Greece/status/1427188986309718016?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/112Greece/status/1427201135841054721?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/112Greece/status/1427205111063908355?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/112Greece/status/1427223005969661952?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημήτρη Λουκά έχουν καεί ή έχουν υποστεί ζημιές τουλάχιστον 10 σπίτια ενώ υποστήριξε πως πρόκειται για εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ενα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA