Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κερατέας με την κατεύθυνσή του αυτή τη στιγμή να είναι προς τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Ήδη τέσσερα χωριά και οικισμοί έχουν εκκενωθεί έπειτα από σχετικά μηνύματα του 112 ωστόσο όπως ανέφερε και Περιφεριάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπήρχε θέμα με την εκκένωση κάποιων εξοχικών κατοικιών, με τους κατοίκους εν τέλει να απομακρύνονται.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Κερατέα: Καταγγέλει εμπρησμό ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Η φωτιά έχει περάσει από τον Άγιο Κωνσταντίνο, έχει κάψει το αναγεννημένο δάσος και πλέον οδεύει ανατολικά προς την Καμάριζα, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι. Κοντά στην περιοχή είναι και ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου και γίνεται προσπάθεια ώστε να μην φτάσει εκεί η πυρκαγιά.

«Γίνεται μεγάλη επιχείρηση για να ελεγχθεί η φωτιά. Πριν από το απόγευμα πρέπει να έχει ελεχθεί αλλά υπάρχουν ισχυροί άνεμοι» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πατούλης και προσέθεσε: «Οδεύει προς τον Δρυμό στο Σούνιο. Απέχει από την Παλαιά Φώκαια, όμως πρέπει να ελεγχθεί. Ενδεχομένως να χρειαστούν κι άλλες εκκενώσεις σε μικρούς οικισμούς». Έκανε, δε, έκκληση προς τους πολίτες όταν λαμβάνουν μήνυμα με οδηγίες από την πολιτική προστασία να ακολουθούν τις οδηγίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA