ΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/08/2021 13:29

Φωτιά στην Κερατέα: Οδεύει προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου - Ίσως εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης ανέφερε πως η φωτιά οδεύει προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να χρειαστεί να εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί

Φωτιά στην Κερατέα: Οδεύει προς τον Εθνικό Δρυμό Σουνίου - Ίσως εκκενωθούν κι άλλοι οικισμοί
(Πηγή: FB/Ομάδα Πυρκαγια Ενημερωση)
Ανάγνωση:

Σε εξέλιξη είναι η μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή της Κερατέας με την κατεύθυνσή του αυτή τη στιγμή να είναι προς τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου. Ήδη τέσσερα χωριά και οικισμοί έχουν εκκενωθεί έπειτα από σχετικά μηνύματα του 112 ωστόσο όπως ανέφερε και Περιφεριάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, υπήρχε θέμα με την εκκένωση κάποιων εξοχικών κατοικιών, με τους κατοίκους εν τέλει να απομακρύνονται.

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Κερατέα: Καταγγέλει εμπρησμό ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Η φωτιά έχει περάσει από τον Άγιο Κωνσταντίνο, έχει κάψει το αναγεννημένο δάσος και πλέον οδεύει ανατολικά προς την Καμάριζα, καθώς πνέουν ισχυροί άνεμοι. Κοντά στην περιοχή είναι και ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου και γίνεται προσπάθεια ώστε να μην φτάσει εκεί η πυρκαγιά.

«Γίνεται μεγάλη επιχείρηση για να ελεγχθεί η φωτιά. Πριν από το απόγευμα πρέπει να έχει ελεχθεί αλλά υπάρχουν ισχυροί άνεμοι» ανέφερε στην ΕΡΤ ο Γιώργος Πατούλης και προσέθεσε: «Οδεύει προς τον Δρυμό στο Σούνιο. Απέχει από την Παλαιά Φώκαια, όμως πρέπει να ελεγχθεί. Ενδεχομένως να χρειαστούν κι άλλες εκκενώσεις σε μικρούς οικισμούς». Έκανε, δε, έκκληση προς τους πολίτες όταν λαμβάνουν μήνυμα με οδηγίες από την πολιτική προστασία να ακολουθούν τις οδηγίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΦΩΤΙΑ ΚΕΡΑΤΕΑ ΛΑΥΡΙΟ ΣΟΥΝΙΟ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΤΟΥΛΗΣ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ