Μενού
  • Α-
  • Α+

Κοντά σε κατοικημένες περιοχές βρίσκεται πλέον η φωτιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας στην Κερατέα. Μήνυμα εκκένωσης της περιοχής Μαρκάτι με τους κατοίκους να μετακινηθούν προς Λαύριο. Λόγω της φωτιάς στη δασική έκταση έκταση έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην παλαιά Λ. Κερατέας - Λαυρίου από τη γέφυρα Αδάμ. 

Διαβάστε ακόμη: Φωτιά στην Κερατέα: Αγνοείται μια ηλικιωμένη γυναίκα

Στο σημείο πνέουν ισχυροί άνεμοι και η προσπάθεια των δυνάμεων της πυροσβεστικής είναι να μην κατευθυνθεί η φωτιά προς τον Εθνικό Δρυμό. Τα τελευταία λεπτά οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν σημαντικά, καθώς διπλασιάστηκαν οι πυροσβέστες, αλλά και τα οχήματα που επιχειρούν στην περιοχή. Επίσης, σηκώθηκαν και εναέρια μέσα προκειμένου να συνδράμουν για την κατάσβεση της φωτιάς, ωστόσο αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🆘 Αν βρίσκεστε στο #Μαρκάτι #Κερατέας, εκκενώστε τώρα προς #Λαύριο

‼️ Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας@pyrosvestiki @hellenicpolice

https://twitter.com/112Greece/status/1427188986309718016?ref_src=twsrc^tfw

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, που βρίσκεται στο σημείο ανέφερε ότι ο αέρας είναι πολύ δυνατός σημειώνοντας πως: «Το βόρειο μέτωπο έχει κάψει ήδη έναν τεράστιο λόφο. Δεν έχω εικόνα τι γίνεται στο νότιο μέτωπο».

https://twitter.com/pyrosvestiki/status/1427190168730095619?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA