Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με το cretapost.gr, το 2,5 ετών αγοράκι από τη Λιγόρτυνο, που εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του μέσα σε βαρέλι με νερό πάλεψε για να κρατηθεί στη ζωή αλλά δεν τα κατάφερε.

Το παιδι ενώ είχε δηλωθεί νεκρό μετά από ώρες είχε και πάλι καρδιακό σφυγμό με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί.

Οι γιατροί της ΜΕΘ είχαν από την πρώτη στιγμή είχαν ενημερώσει τους γονείς για την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του.

Το χρονικό

«Εγώ ήμουν εδώ στο σπίτι και ήταν και το παιδί εδώ. Είχε έρθει με τη γιαγιά του που ήθελε ν’ αγοράσει κάτι προικιά και τα έχει ο γαμπρός μου. Βλέπω το παιδί και τον ρωτάω “Τι κάνεις παιδί μου, έλα εδώ να κάτσουμε” και μου απαντά “θα πάω σπίτι”.Του λέει η γιαγιά του “κάτσε εδώ να κάνεις νανάκια” και το παιδί απάντησε “όχι θα πάω σπίτι” κι έτρεχε μπροστά και πήγαινε προς το σπίτι και πίσω η μαμά του με το παιδί», είπε γειτόνισσα της οικογένειας. 

«Δεν περάσανε δέκα λεπτά απ’ όταν έφυγε ο μικρός με τη μαμά του και ο εργάτης που ήταν στην οικοδομή έρχεται και αναζητά το παιδί ρωτώντας μας αν ήταν μαζί μας. Του απαντάμε αρνητικά λέγοντας ότι έχει πάει σπίτι. Μας λέει ότι σπίτι δεν είναι. Ξαναφεύγει και ψάχνανε μαζί με τη γιαγιά. Η γιαγιά του ψάχνει σε όλο το σπίτι αλλά δεν τον βρήκε. Όταν βγήκε βλέπει το βαρέλι και είδε το παιδί μέσα και το νερό αναίσθητο. Το νερό έφτανε στη μέση του βαρελιού. Αν ήταν ψιλά το νερό δεν θα πήγαινε το παιδί. Ωστόσο ήταν κάτω από τη μέση και υπήρχαν κάτι τούβλα που πάτησε το παιδί για να αγγίξει το νερό και στην προσπάθειά του έπεσε μέσα», ανέφερε η γειτόνισσα.

«Ακούω ουρλιαχτά και πηγαίνω και μου λένε πως το παιδί έπεσε στο βαρέλι και πνίγηκε», σημείωσε.

«Πηγαίνουν το παιδί στο Κέντρο Υγείας Χάρακα και κάτσανε εκεί μέχρι τις 8. Μας έρχεται η ειδοποίηση ότι πέθανε το παιδί. Αδιάσαμε εμείς σπίτι και αυλές για να φέρουν το παιδί και η γιαγιά φόρεσε μαύρα. Μετά ήρθε ο παπάς ωστόσο μας πήραν τηλέφωνο και μας είπαν ότι ο μικρός θα πάει στο νεκροτομείο. Σε λίγο όμως μας παίρνουν τηλέφωνο και μας λένε ότι το παιδί αναπνέει. Τότε κάναμε όλοι το σταυρό μας. Το πηγαίναν για νεκροψία και τελικά ανέπνευσε. Ήταν θαύμα. Εμείς ξέραμε δύο ώρες πως το παιδί ήταν πεθαμένο. Και η γιαγιά του έλεγε στον παπά να γενεί ένα θαύμα για το παιδί και τελικά έγινε. Να γίνει τώρα και δεύτερο θαύμα να γίνει καλά το παιδί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε Ακόμα 

Σήμερα «κληρώνει» για τις βαλβίδες εκτόνωσης - Τα μέτρα χαλάρωσης στο τραπέζι και οι ενστάσεις

Βίντεο ντοκουμέντο: Η στιγμή του τροχαίου έξω από τη Βουλή

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA