Μενού
  • Α-
  • Α+

Δέκα ηλεκτρονικές υπηρεσίες είναι διαθέσιμες για όλους τους μη μισθωτούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες στη σελίδα του e-ΕΦΚΑ και εντάσσονται στη γενικότερη στρατηγική για την αναβάθμιση των υπηρεσιών προς τους πολίτες.

Διαβάστε ακόμη: ΕΦΚΑ: Αναρτήθηκαν τα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές Απριλίου

Οι 10 υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ είναι οι εξής:

1) Πλέον οι πολίτες έχουν την επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας κύριας ασφάλισης, επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ παροχών, από 1/1/2021. Κάθε χρόνο οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να επιλέξουν αυτόματα την ασφαλιστική τους κατηγορία χωρίς την επίσκεψή τους σε κατάστημα

2) Οι ασφαλισμένοι πλέον  μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά Έναρξη/Μεταβολή/Λήξη της ασφάλισής τους. Να σημειωθεί ότι αυτή η διαδικασία ήταν μια από τις σπιο επίπονες και χρονοβόρες και με την καινούργια διαδικάσία απλουστεύεται με μερικά κλικς.

3) Ακόμα παρέχεται ηλεκτρονικά η υπηρεσία αποδοχής συμβάσεων παρ. 9 άρθρου 39 Ν. 4387/2016 (ΔΠΥ), η οποία απευθύνεται στους ασφαλισμένους που αμείβονται αποκλειστικά με Δ.Π.Υ. ή απασχολούνται σε έναν εργοδότη ως μισθωτοί και προσφέρουν υπηρεσίες σε άλλον/άλλους και μέχρι 2 αντισυμβαλλόμενους για υπηρεσίες Δ.Π.Υ. που παρέχονται.

4) Πλέον μέσω του υπολογιστή τους οι μη μισθωτοί μπορούν να ενημερώνονται για την ασφαλιστική τους ικανότητα και θα μπορούν αν ελέγχουν σε πραγματικό χρόνο το δικαίωμα πρόσβασης στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

5) Πλέον γίνεται η χορήγηση ασφαλιστικής ικανότητας έμμεσου μέλους και απογραφή στο μητρώο του e-ΕΦΚΑ.

6) Οι ασφαλισμένοι πλέον μπορούν ηλεκτρονικά να λαμβάνουν αποδεικτικό ασφαλιστικής ενημερότητας.

7) Γίνεται άμεση χορήγηση της βεβαίωσης εισφορών για φορολογική χρήση

8) Όλοι οι ασφαλισμένοι μη μισθωτοί μπορούν να λαμβάνουν ηλεκτρονικά βεβαίωση απογραφής.

9) Παρέχονται γενικότερες ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (Κ.Ε.Α.Ο.), πχ. πιστοποίηση οφειλετών, ηλεκτρονική ενημέρωση οφειλετών, πίνακας χρεών οφειλέτη, ηλεκτρονική καρτέλα οφειλέτη, υπολογισμός δόσεων ρύθμισης και φυσικά ρύθμιση οφειλών.

10) Πλέον γίνεται ηλεκτρονικό αίτημα εξυπηρέτησης/κλείσιμο ραντεβού.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA