Μενού
  • Α-
  • Α+

Την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα την Πέμπτη 10 Ιουνίου αναμένεται να ανοίξει ο δεύτερο κύκλος του προγράμματος ψηφιακή μέριμνα που χορηγεί voucher 200 ευρώ για την αγορά laptop ή tablet σε μαθητές.

Διαβάστε ακόμη: Voucher 200 ευρώ για laptop και tablet: 8 βήματα για δικαιούχους στο πρόγραμμα ψηφιακή μέριμνα

Όπως ανακοινώθηκε ο δεύτερος κύκλος αφορά όλους τους δυνητικούς δικαιούχους, ακόμα και αν δεν είναι εγκεκριμένοι δικαιούχοι επιδόματος παιδιού ΟΠΕΚΑ. Υπενθυμίζεται πως ο πρώτος κύκλος που είχε ανοίξει στις 5 Απριλίου αφορούσε τις οικογένειες που λάμβαναν το επίδομα παιδιού.

Ψηφιακή μέριμνα: Β' κύκλος για voucher 200 ευρώ

Το πρόγραμμα του β' κύκλο, αφορά πλέον, οικογένειες με εξαρτώμενα τέκνα ή παιδιά υπό επιτροπεία με Ισοδύναμο Οικογενειακό Εισόδημα έως έξι χιλιάδες ευρώ (6000€) εφόσον κάποιο/κάποια από τα εξαρτώμενα παιδιά της οικογένειας (ή τα παιδιά υπό επιτροπεία), ηλικίας από 4 έως 24 ετών, σπουδάζουν σε μία από τις επιλέξιμες για το Πρόγραμμα βαθμίδες εκπαίδευσης (βλ. Κριτήρια Εξαρτώμενων Τέκνων) 

Η ενίσχυση δίνεται με τη μορφή άυλης επιταγής ονομαστικής αξίας διακοσίων ευρώ (€200), που εκδίδεται εις όφελος του δικαιούχου και χρησιμοποιείται στην αγορά του τεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο τεχνολογικός εξοπλισμός που επιδοτείται μπορεί να αφορά:

  • Φορητές ταμπλέτες (tablets)
  • Φορητούς υπολογιστές (laptops)
  • Σταθερούς υπολογιστές (desktops) και προαιρετικά, κάποια περιφερειακά τους.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο την υποστήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας με σύγχρονα ψηφιακά μέσα, τη διευκόλυνση της πρόσβασης των παιδιών σε ψηφιακό εκπαιδευτικό υλικό και την περαιτέρω ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων τους.

Η «Ψηφιακή Μέριμνα» θα περιληφθεί στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και αποτελεί ένα από τα πρώτα προγράμματα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο που στοχεύουν να χρησιμοποιήσουν κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA