ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
07/07/2021 19:22

Marina Tower: Δωμάτιο με θέα από τα 200 μ. ύψος του ουρανοξύστη στο Ελληνικό

Το Marina Tower είναι ο πρώτος πράσινος,παραθαλάσσιος ουρανοξύστης στη Μεσόγειο - Θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους

Marina Tower: Δωμάτιο με θέα από τα 200 μ. ύψος του ουρανοξύστη στο Ελληνικό
Ελληνικό (Πηγή: Lamda Development)
Ανάγνωση:

Ο πρώτος «πράσινος» ουρανοξύστης στην Ελλάδα, το Marina Tower, που θα ανεγερθεί στην περιοχή της μαρίνας του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό έχει πλέον εικόνα και είναι εντυπωσιακή.

Διαβάστε ακόμη: Εφορία: Φοροέκπτωση 30% για ηλεκτρονικές πληρωμές σε τομείς με υψηλή φοροδιαφυγή

Η Lamda Development παρουσίασε τα σχέδια του Marina Tower, που θα αποτελεί το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα, αλλά και τον πιο ψηλό «πράσινο» παραθαλάσσιο ουρανοξύστη στη Μεσόγειο.

Ο ουρανοξύστης, ύψους 200 μέτρων από την επιφάνεια της θάλασσας, θα διαθέτει 200 διαμερίσματα σε 45 ορόφους. Με την ολοκλήρωσή του, εντός της επόμενης πενταετίας, θα είναι το ψηλότερο κτίριο στην Ελλάδα και ένα από τα συνολικά έξι ψηλά κτίρια που θα ανεγερθούν στο Ελληνικό.

Βασικό χαρακτηριστικό της σχεδιαστικής προσέγγισης αποτελεί η δημιουργία ενός αισθητικά λιτού κτιρίου, σε πλήρη εναρμόνιση με τη θάλασσα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του μεσογειακού τοπίου. Ξεχωρίζει η σημαντική παρουσία του πράσινου και του υδάτινου στοιχείου, που ενισχύουν έτσι τον βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου.

Το σχέδιο για το Ελληνικό (πηγή: theellinikon.com.gr)

Όλες οι κατοικίες είναι διαμπερείς και προσφέρουν ανεμπόδιστη πανοραμική θέα. Κάθε διαμέρισμά του έχει τα πλέον σύγχρονα ποιοτικά χαρακτηριστικά, σε χώρους, παροχές και ανέσεις, εξαιρετικά υλικά κατασκευής, φιλικά προς το περιβάλλον, καθώς και όλες τις προδιαγραφές ενός έξυπνου κτιρίου.

Ο Marina Tower θα είναι ένας από τους πιο «πράσινους» ουρανοξύστες παγκοσμίως και ένα υπόδειγμα βιώσιμου σχεδιασμού, ενσωματώνοντας τις βέλτιστες περιβαλλοντικές πρακτικές και τα πλέον σύγχρονα διεθνώς πρωτόκολλα ασφάλειας. «Ένα μοναδικό κτίριο για τα ελληνικά αλλά και παγκόσμια δεδομένα, ένα αρχιτεκτονικό τοπόσημο, το οποίο θα προσδώσει το στίγμα της συνολικής ανάπλασης, έχοντας ως κεντρικό άξονα το πράσινο, τον σεβασμό στο περιβάλλον, την ποιότητα ζωής. Στο Ελληνικό θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο αστικής ανάπτυξης, που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης μιας νέας εποχής για τη χώρα μας και για όλους τους Έλληνες», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development, Οδυσσέας Αθανασίου.

«To Marina Tower είναι ένα κτίριο που φιλοδοξούμε να βρει τη δική του θέση ανάμεσα σε αντίστοιχα κορυφαία έργα στο εξωτερικό, που έχουν κερδίσει αρχιτεκτονικά βραβεία, αναγνωρισιμότητα και έχουν γίνει σημεία αναφοράς και υπερηφάνειας για την πόλη τους», συνέχισε ο chief development officer της Lamda Development, για τον ουρανοξύστη, Ζήσιμος Δανηλάτος.

«Το masterplan του Ελληνικού δημιουργεί νέα πρότυπα αστικής ανάπτυξης, συνδυάζοντας νέους τρόπους διαβίωσης, εργασίας και ψυχαγωγίας, με κεντρικό στοιχείο Μητροπολιτικό Πάρκο –έναν σημαντικό προορισμό για την τοπική κοινωνία και την πόλη της Αθήνας. Η πρότασή μας για τον Marina Tower βασίζεται σε βασικές αρχές βιώσιμου σχεδιασμού δημιουργώντας ένα πρότυπο νέο μοντέλο ανάπτυξης και ένα νέο πράσινο τοπόσημο για τη χώρα», δήλωσε η επικεφαλής της αρχιτεκτονικής ομάδας που σχεδίασε τον Marina Tower, η Antoinette Nassopoulos-Erickson, senior partner και design team leader στη Foster + Partners.

Το σχέδιο για το Ελληνικό (πηγή: theellinikon.com.gr)

Το σχέδιο για το Ελληνικό (πηγή: theellinikon.com.gr) Το σχέδιο για το Ελληνικό (πηγή: theellinikon.com.gr)

Το σχέδιο για το Ελληνικό (πηγή: theellinikon.com.gr)

Το σχέδιο για το Ελληνικό (πηγή: theellinikon.com.gr)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΛΛΗΝΙΚΟ LAMDA DEVELOPMENT ΟΥΡΑΝΟΞΥΣΤΗΣ MARINA TOWER

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ