ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
21/07/2021 17:11

ΑΑΔΕ: Παράταση ως τις 27 Αυγούστου για δηλώσεις και διορθώσεις λαθών αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων

Παράταση ως και τις 27 Αυγούστου από την ΑΑΔΕ πήρε η προθεσμία που έληγε σήμερα για αρχικές δηλώσεις και διορθώσεις λαθών αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων

ΑΑΔΕ: Παράταση ως τις 27 Αυγούστου για δηλώσεις και διορθώσεις λαθών αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων
myAADE Live: Σε λίγα λεπτά ΑΦΜ μέσω τηλεδιάσκεψης (πηγή: eurokinissi)
Ανάγνωση:

Μέχρι και τις 27 Αυγούστου θα υπάρχει η δυνατότητα να υποβάλλονται δηλώσεις και διορθώσεις λαθών αποζημιώσεων ιδιοκτητών ακινήτων, έπειτα από την παράταση που έδωσε η ΑΑΔΕ με την αρχική προθεσμία να λήγει σήμερα.

Διαβάστε ακόμη: ΕΦΚΑ: Στον «αέρα» για Δωδεκάνησα και Κυκλάδες το myEFKAlive - Θα παρέχονται 12 υπηρεσίες και επιδόματα

Όπως σημειώνει η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η παράταση δίνεται για την περαιτέρω διευκόλυνση των φορολογουμένων και μέσα σε αυτή:

  • Οι εκμισθωτές/υπεκμισθωτές ακινήτων μπορούν να υποβάλουν αρχικές ή τροποποιητικές Δηλώσεις Covid ή/και Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης Ακίνητης Περιουσίας, για τους μήνες Ιανουάριο 2021 μέχρι και Απρίλιο 2021. Για τη διευκόλυνση όσων έχουν υποβάλει ήδη «Δηλώσεις COVID», η ΑΑΔΕ θα τους αποστέλλει σχετική ειδοποίηση, προκειμένου να διορθώσουν τυχόν λάθη ή παραλείψεις τους.
  • Δήλωση Covid μπορούν να υποβάλουν οι εκμισθωτές σε υπεκμισθώσεις ακινήτων, που δεν έχουν υποβάλει Δήλωση Covid για τους μήνες Μάρτιο 2020 μέχρι και Δεκέμβριο 2020.
  • Για τους μήνες Μάρτιο 2020 κι εφεξής, σε περιπτώσεις υπεκμισθώσεων περισσότερων ακινήτων που περιέχονται σε μία Δήλωση Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης του αρχικού εκμισθωτή, οι υπεκμισθωτές καλούνται να υποβάλουν τροποποιητικές Δηλώσεις Πληροφοριακών Στοιχείων Μίσθωσης, ώστε να προσδιορίσουν ποια από τα ακίνητα υπεκμισθώνουν περαιτέρω στους υπομισθωτές τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΑΔΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ